Росія отримала дефолт за зовнішнім боргом – Bloomberg



росія вперше має дефолт за суверенним боргом в іноземній валюті, що стало кульмінацією жорстких західних санкцій, які закрили шлях для платежів закордонним кредиторам.

Як пише Bloobmerg, протягом місяців РФ знаходила шляхи обходу санкцій, запроваджених після вторгнення Кремля в Україну. Але наприкінці дня в неділю закінчився пільговий період для виплати відсотків у розмірі 100 мільйонів доларів США до 27 травня, і це вважається дефолтом в разі пропуску платежу.

“Оголошення дефолту – це символічна подія. російський уряд вже втратив можливість випускати боргові зобов’язання, деноміновані в доларах. Вже зараз Росія не може запозичувати у більшості країн”, – заявив Такахіде Кіучі, економіст дослідницького інституту Nomura в Токіо.

Під час фінансової кризи в росії і обвалу рубля в 1998 році уряд президента Бориса Єльцина оголосив дефолт за своїм внутрішнім боргом у розмірі 40 мільярдів доларів. Востаннє Росія терпіла дефолт стосовно своїх іноземних кредиторів понад століття тому, коли більшовики відмовилися від боргового тягаря Російської імперії в 1918 році.

Тим часом у росії визнали розчарування інвесторів у фондовому ринку через війну проти України. За словами голови Центробанку рф Ельвіри Набіулліної, через “спеціальну воєнну операцію” російський фондовий ринок обвалився.

Нагадаємо, Європейський Союз із 14 червня у межах шостого пакета санкцій проти росії через війну в Україні відключив найбільший російський банк “Сбєрбанк”, а також Россільгоспбанк та Московський кредитний банк від міжбанківської системи SWIFT.

Читайте також:У ВООЗ вирішили поки не прирівнювати спалах віспи мавп до ситуації з COVID-19

Україна може припинити безвізовий режим для Ізраїлю



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW