Майже 3000 вінничан відвідали центри дозвілля при бібліотеках міста з початку року



На сьогодні на базі вінницьких бібліотек працюють 53 гуртки та клуби за інтересами. У порівнянні з минулим роком їхня кількість не змінилася. Провести повноцінне дозвілля тут можуть люди різного віку. Так, при книгозбірнях діє 31 клуб та гурток для дітей, 7 – для юнацтва, 15 – для дорослих. За п’ять місяців цього року в любительських об’єднаннях відбулося 297 занять, які відвідали 2820 вінничан та вимушених переселенців. Це якщо мовою статистики, але за кожною цифрою стоїть копітка та креативна праця фахівців книгозбірень.

«Вінницька міська централізована бібліотечна система вже понад 10 років створює та підтримує умови для самореалізації користувачів. Значну увагу приділяють бібліотекарі організації дозвілля та інтелектуального спілкування, зокрема, користувачів-дітей. Сьогодні значення бібліотеки як центру дитячої творчості стає дедалі важливішим, адже тут створюють безліч можливостей, де юні читачі мають змогу комунікувати, навчатися один у одного, демонструвати власні досягнення. Рейтинг популярності форм гурткової та клубної роботи виглядає таким чином – тематичні заняття, майстер-класи, зустрічі з цікавими людьми, театралізовані вистави, бесіди, ігри, вікторини, тощо», - розповідає заступниця директора по роботі з дітьми ЗК «Вінницька централізована бібліотечна система» Ірина Єліна.

Гуртки «Моє хобі», «Фантазія», «Творча майстерня», «Натхнення», «Калейдоскоп творчості», «Умійко», «Бібліосад», «Чарівні ручки», «Веселковий дивосвіт», «Веселі ідейки», «Читайлики грайлики», «Кольори дитинства», «Успіх» - це далеко не повний перелік гуртків, які займаються розвитком саме творчого потенціалу дітей. На практичних заняттях малеча з ентузіазмом опановує велику кількість цікавих технік із виготовлення листівок, сувенірів, святкових подарунків, які стануть у нагоді на будь-яке свято, чи просто приємним презентом для рідних. Також у ході роботи передбачено проведення інтелектуальних розваг, теоретичне ознайомлення з тематичними святами й відповідною літературою.

«Матеріально-технічна база, комфортні приміщення, які надають бібліотеки, доступність книжкових фондів, різноманітність форм та напрямів творчої роботи, – усе це переконує у дієвості клубних та гурткових об'єднань саме при бібліотеках», - каже Ірина Єліна.

Джерело: Моя Вінниця



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW