У Полтаві представникам громад області передали арт-набори для дітей від фонду ЮНІСЕФ



23-го червня у Полтаві представникам громад області передали 200 арт-наборів від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ. Кожен набір містить розвиваючі іграшки, ручки, олівці, крейду, фарби, приладдя для творчості.

Заступник голови Полтавської ОВА Катерина Рижеченко розповіла, що із двохсот наборів 106 – для дітей старшого віку та 94 – для молодшого.

Отримати набори зголосилися представники 40 громад області. Тепер вони зможуть у своїх громадах організувати заняття для дітей із використанням елементів арт-терапії.

Так, приміром, як це вже роблять у Полтаві. Про свій досвід роботи колегам розповіла керівник обласного молодіжного центру Світлана Громцева. Вона нагадала, що проект із арт-терапії розпочався у Харкові, коли діти займалися, місяцями ховаючись в укриттях. У Полтаві вже також проводять уроки арт-терапії та долучають до організації занять волонтерів із різних міст України.

-Зрозумійте, що ці кейси – це лише інструмент. Соціалізуйте дітей, знайомте їх, давайте їм можливість розвиватися, заспокоїтися. Це також дає можливість залучити до цього процесу і дорослих, які змушені були переїхати. Ми, наприклад, залучили волонтерів із Харкова, із Маріуполя, із Краматорська, - розповіла керівник ОМЦ.

За інформацією Полтавської ОВА, у області проживає майже 46 тисяч дітей-переселенців.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW