Новий навчальний рік у полтавських школах може розпочатися таки 1 серпня



У Полтавській територіальній громаді заклади освіти можуть розпочати новий навчальний рік не 1 вересня, як повідомлялося раніше, а вже 1 серпня. З таким проханням до Міністерства освіти і науки можливо звертатиметься Полтавська міська рада.

Як повідомив міський голова Олександр Мамай, він вважає, що легше буде працювати взимку, якщо діти вийдуть на навчання 1 серпня, а закінчать 1 липня із перервою на 3 місяці взимку. Завдяки тримісячним зимовим канікулам вдасться заощадити гроші на опаленні закладів освіти.

«Особисто моя думка, ця зима буде дуже складна. Газу у сховищах ставатиме все менше. Я особисто рішення не приймаю. Які рекомендації надасть Міністерство освіти, так ми і виконаєм. Але на сьогоднішній день, це було б трошки легше для держави і для бюджету», - зазначив міський голова.

Раніше перший заступник міського голови Валерій Пархоменко повідомляв, що громада не готова до початку навчального року з серпня. Але Олександр Мамай зазначив, що якщо буде відповідне розпорядження від Міносвіти, то громада його виконає.

Нагадаємо, що у більшості навчальних закладів Полтави зараз проживають внутрішньо переміщені особи. Наразі у комунальних школах та садочках міста розміщуються близько 2900 переселенців. Міський голова додав, що з кожних днем вони від’їжджають з міста.

«Кожного дня ведуться перемовини з переселенцями. Їх кількість кожного дня зменшується. Люди від’їжджають на місця свого постійного проживання, чи то знімають квартири, чи то їдуть до інших родичів. Раніше у школах та садочках проживало більше 5 тисяч людей, зараз це близько 2900. Якщо кількість людей буде зменшуватися такими темпами, то за 60 днів це буде ще мінус 1000. Але силою ніхто переселенців виводити з приміщення не буде. Можливо будемо виділяти якийсь заклад та зміщувати цих переселенців на осінь в один учбовий заклад», - сказав Олександр Мамай.

Також він додав, що переселенці ні в якому разі не завадять початку навчального процесу і діти підуть до шкіл вчасно.

«Що робить Укртрансбезпека в нашому місті я не знаю!» - міський голова Олександр Мамай розповів, як у Полтаві будуть боротися із нелегальними перевізниками

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW