Пляжний відпочинок під звук сирен: наскільки він реальний у містах України під час війни



Окупаційні війська тимчасово контролюють узбережжя Азовського та і частково Чорного морів. У деяких водах дрейфують ворожі міни, а з неба продовжують падати ракети. Тому до відкриття пляжного сезону ставляться з настороженістю.

Про це повідомляє редакція з посиланням на UNN.

У Запоріжжі пляжний сезон не відкривали, а відвідування зон відпочинку заборонили ще у квітні. Рішення про дозвіл купатися ще немає, але офіційної заборони теж, тому там відпочиває доволі багато людей.

А ось у Дніпрі зони відпочинку планують відкрити 1 липня. Тут старту купального сезону не було, а відпочивальників на міських пляжах більше ніж в мирні часи.

Однак ДСНС закликають не відвідувати водойми, тому що під час воєнного стану взагалі забороняється відвідувати місця масового скупчення людей, якими вважаються і пляжі, через загрозу ракетних ударів.

У Києві не відкривають пляжний сезон, оскільки рятувальники досі досліджують дно прибережних акваторій на наявність вибухонебезпечних предметів. Водночас перебувати на пляжах не заборонено. Але не дозволяється відвідувати зони відпочинку на територіях Київської області, які були в окупації.

У Миколаєві під час воєнного стану будуть закриті для відвідувачів пляжі та місця відпочинку на прибережних зонах.

Крім того, на період дії воєнного стану заборонено використовувати плавучі засоби, встановлювати водні атракціони, облаштовувати місця для водних видів спорту чи фізкультурно-оздоровчих занять.

На відміну від попередніх міст на Дніпрі, у Черкасах усі три комунальні пляжі офіційно відкрили для відвідування: встановили дитячі й дорослі буйки, навіси, рятувальні пости.

Морського відпочинку в Україні у 2022 році майже не стало. Адже азовські курорти захоплені російськими окупантами, а одеські мають заміновані узбережжя.

У такому випадку власники зон відпочинку пропонують купатися в басейнах з краєвидом на море та дихати морським повітрям. Тим часом місцева влада пообіцяла спільно з ДСНС знайти ділянки, де можна буде безпечно купатися в морі.

Нагадаємо, раніше рятувальники Дніпра нагадали про безпеку на воді. Також ми повідомляли, що 10% водоймищ Дніпропетровщини не відповідають нормативам.

А вчора ми розповідали, які популярні закордонні курорти, можуть відвідати українці цього літа.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW