У Житомирському районі поліцейські викрили двоє сімейних дебоширів у кримінальних діяннях



На Попільнянщині поліцейські виявили у чоловіка, який вчиняв домашнє насильство, ще й наркотичний засіб та розпочали досудове розслідування. А у Коростишеві слідчі висунули обвинувачення місцевому жителю у систематичному знущанні з матері. Відповідний акт спрямовано до суду. Відтак чоловікові може загрожувати ув’язнення.

19 червня до відділення поліції №2 (м. Попільня) звернулася жителька с. Квітневого з повідомленням про домашню тиранію. Жінка розповіла, що чоловік у нетверезому стані ображає її та чинить психологічний тиск.

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції, які прибули на виклик, з’ясували всі обставини події та склали щодо порушника адміністративний протокол за домашнє насильство (ст. 173-2 КУпАП). До того ж перевірили інформацію, що чоловік зберігає в домоволодінні наркотичні речовини. У сховку правоохоронці виявили банку з подрібненою рослинною масою, попередньо коноплями, та пристрій для куріння.

Працівники слідчо-оперативної групи задокументували всі обставини, а виявлену масу вилучили для проведення експертного дослідження. Слідчі розпочали кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

А у м. Коростишеві поліцейські зібрали свідчення систематичного знущання 37-річного містянина над своєю літньою матір’ю. Встановлено, що чоловік у нетверезому стані чинив психологічний тиск, а подекуди й бив жінку, за що вже притягувався до адміністративної відповідальності. Дільничні офіцери поліції неодноразово виносили йому приписи із забороною контактувати з матір’ю на певний період, але такі заходи не принесли бажаного результату і чоловік продовжував тиранію.

За таких обставин слідчі розпочали кримінальне провадження та оголосили чоловікові про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України. Після проведення необхідних процесуальних дій обвинувальний акт щодо нього було скеровано до суду.

Правоохоронці нагадують, що за вчинення домашнього насильства правопорушники можуть нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Так, відповідно до ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП вказані дії тягнуть за собою покарання від штрафу до 15 діб адміністративного арешту. Якщо ж такі правопорушення вчиняються систематично, це розцінюється як кримінальне діяння (ст. 126-1 КК України) та відповідно карається громадськими роботами, або піврічним арештом, або обмеженням волі на строк до 5 років чи позбавленням волі на строк до 2 років.

Житомирське районне управління поліції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW