Цього разу не птахи: росіяни знайшли в Україні нових істот, які "переносили віруси"



Російська пропаганда продовжує створювати фейки. Так росіянці опублікували чергові "докази" існування міфічних біолабораторій в Україні. За словами пропагандистів у біолабораторіях Україна разом з США створювала віруси, які б переносили комарі.

Відповідні міфи опублікували на сайті Міноборони РФ, передає "Українська правда".

Окупанти повідомляють, начебто "на сайті Пентагону опублікували офіційну заяву про біологічну діяльність США на території пострадянського простору".

Нібито США визнали, що фінансували "46 українських біолабораторій" та зв'язок міноборони США з Українським науково-технологічним центром.

За новою версією російського міністерства цього разу "біологічна зброя" не птахи чи летючі миші, а "комари роду Aedes, які є переносниками трансмісивних інфекцій таких, як пропасниця денге, Зіка, жовта лихоманка".

"Зупинимося на проекті P-268. У його реалізації брали участь національний університет імені Тараса Шевченка у Києві та університет штату Колорадо. Заявленою метою проекту є вивчення вірусів, які можуть інфікувати комарів роду Aedes. Відповідно до технічного завдання, вірусний препарат був напрацьований інститутом у Києві та доставлений до США для проведення польових аеробіологічних досліджень".Також російські "фахівці" заявляють нібито роботою над проектом займалися "колишні вчені з досвідом розробок у галузі зброї масового ураження", - розповідають на сайті.

Наприкінці окупанти приходять до висновку, що США нарощують свій "військово-біологічний потенціал": "При цьому Україні відведено роль полігону для проведення випробувань, збирання біологічних матеріалів та вивчення специфіки поширення інфекційних захворювань".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW