Подолання водних перешкод, ведення розвідки та оборона в лісі: чого навчають буковинських тероборонівців



Безперервний процес польового вишколу триває у підрозділах 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України, що була сформована на Буковині.

Про це повідомляє «АрміяInform», пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

Із початком широкомасштабної війни в Україні тисячі добровольців та мобілізованих буковинців поповнили лави підрозділу й виконують службово-бойові завдання.

У строю буковинських тероборонівців – десятки досвідчених ветеранів афганської війни, сотні тих, хто побував у АТО/ООС, тобто, кістяк кожного підрозділу складають вмотивовані, досвідчені учасники бойових дій, які передають свої знання та досвід побратимам.

Так, до прикладу, лише в управлінні бригади – понад півтора десятка «афганців» та ще більше – «атовців», розповів начальник відділення комунікації бригади підполковник Леонід Юрчук.

«Підготовка у бригаді проводиться з урахуванням досвіду бойових дій останніх місяців війни в операціях та зіткненнях у різних зонах, – розповідає Леонід Павлович. – До того ж, враховуємо особливості рельєфу та природи нашого краю. Зокрема, професійний альпініст, який донедавна мешкав в Одесі, сьогодні в наших лавах тренує бійців, даючи їм ази гірської підготовки. На Буковині це актуально. Та й не тільки – такі навички знадобляться й під час визвольних боїв у інших регіонах нашої країни».

Подолання водних перешкод, ведення розвідки та бойових дій у лісистій місцевості, в умовах міста – цього навчаються тероборонівці Буковини під час вишколу в ці спекотні літні дні.

Так, днями особовий склад одного з підрозділів відпрацював завдання з евакуації важкопораненого побратима. Військовослужбовці, серед яких була й жінка – бойовий медик, із використанням альпіністського спорядження переправили пораненого через рівчак, впоравшись із завданням за рекордні півтори хвилини.

Під час іншого заняття, за легендою навчань, розвідники проникли у ворожий тил, де натрапили на засідку й відпрацювали антизасідкові дії при раптовій зустрічі з ворогом на неконтрольованій території. І таких ввідних, які дають особовому складу досвідчені командири, чимало. До слова, досвід багатьох командирів уже відзначено державними нагородами – за мужність та професіоналізм чимало з них нагороджені орденами й медалями під час попередньої служби на Сході.

Останнім часом у бригаді відбулася ціла низка командно-штабних та інших навчань, під час яких відпрацьовувався широкий спектр питань бойової готовності та повсякденної життєдіяльності. Це був вишкіл і керівного складу бригади, і командирів підрозділів – батальйонів, рот і взводів.

Щодо забезпечення підрозділів, то справи такі. Формою одягу та амуніцією забезпечений весь без винятку особовий склад військової частини. Підрозділи, що убувають чи готуються до відправлення в райони проведення бойових дій, на 100 відсотків забезпечені й засобами захисту, і всім іншим необхідним майном. Щодо озброєння, то все, що передбачено, в наявності. 

Читайте також:На Буковині судитимуть двох іноземців, які намагалися незаконно переправити дітей за кордон

Хто з чоловіків може перетнути кордон в період воєнного стану



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW