На Дніпропетровщині рівень захворюваності на COVID-19 знизився на 75%



Про це розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації Тетяна Квітницька.

У регіоні вже зробили понад 3,7 млн щеплень від COVID-19.

«Ситуація з коронавірусом в області стабільна. Щодня фіксуємо 8-15 нових випадків. Майже стільки ж одужують. Втричі зменшилась завантаженість ліжок у медзакладах Дніпропетровщини. Пацієнтами з підтвердженим COVID-19 зайнято майже 4%. Але маємо пам’ятати – епідемію ще не подолано», –  сказала Тетяна Квітницька.

Вона додала, що зниження захворюваності пов’язано з активною імунізацією мешканців. Від коронавірусу вже вакцинувалися майже 60% населення Дніпропетровщини. Медиків та освітян – більш ніж 97%. Загалом зробили понад 3,7 млн щеплень. Аби ситуація не погіршилась, треба вакцинувати хоча б 70% населення області. Імунізуватися можна у будь-якому зі 195 пунктів щеплення та 23 центрів масової вакцинації. На вибір – препарати Comirnaty та CoronaVac. Нині в наявності понад 300 тис доз вакцин.

Тетяна Квітницька додала, що загалом з початку епідемії COVID-19 підтвердили майже у 320 тис мешканців області. Померли понад 9800 людей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW