У РНБО спростовують інформацію про спалахи холери в Україні



Інформація про випадки захворювання на холеру є фейком, спалахів холери не заерєстровано в жодному населеному пункті України.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"Фейк: Мені сусідка казала, що її чоловіка троюрідний брат захворів холерою. На сьогодні спалахів холери не зафіксовано в жодному місті чи селі", - йдеться у повідомленні.

В ЦПД наголошують, холера – це гостре інфекційне захворювання, що розвивається при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерією Vibrio cholerae.

Найкращим способом профілактики хвороби є вакцинація, а не ліки.

Також в ЦПД спростовують інформацію, що не можна нічого мити сирою водою, купатися у водоймах начебто через зараження води.

"У жодній із водоймищ України холера не знайдена. На сьогодні вся інформація, яку ви читаєте «від перевірених джерел», поки що на рівні конспірології. Достовірну інформацію читайте в офіційних новинах своєї громади/міста", - йдеться у повідомленні.

У ЦПД наголошують, що для приготування їжі слід користуватися бутильованою водою, а також кип'ятити воду для вживання, тоді бактерія помирає при кип'ятінні води.

Нагадаємо, раніше про загрозу спралаху холери у Маріуполі заявляв міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, а його радник Петро Андрющенко вчора заявив, що, попри публічне заперечення загрози, окупанти в Маріуполі в терміновому порядку готують до запуску інфекційне відділення на базі лікарні швидкої медичної допомоги. 

Окрім цього, інформацію про те, що Маріуполю загрожує великий спалах холери, раніше оприлюднила  розвідка Великої Британії.

Загроза спалаху і спалах, вочевидь, різні речі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW