«Не в рубашці народилась, а в бронежилеті»: в 15 кроках від мешканки Криворіжжя влучив «Ураган», - ФОТО, ВІДЕО



Село Мар’янське Криворізького району межує з Херсонщиною і з середини березня потерпає від обстрілів російських військ. Так, під час обстрілу села «Ураганом», дивом залишилась живою місцева мешканка, яка знаходилась в 15-ти кроках від місця «прильоту».

Про це 0564.uaрозповів староста с. Мар'янське Віктор Недря.

-Перші «прильоти» в нас почались 14 березня, а це вже був другий чи третій, - розповів Віктор Недря, вказуючи на подвір’я місцевої мешканки, куди влучив «Ураган», - повідомив Віктор Недря. 

Жінка поралась у дворі, в кількох метрах в місця влучання снаряду.

-На щастя, ударною хвилею її турнуло з ніг і жоден осколок в неї не влучив. Але, в неї була контузія, пішла з вух кров, обпалене обличчя, дуже обпалене обличчя і волосся. Наші хлопці казали: та ви не в рубашці народились, а в дебелому бронежилеті, раз нема жодної травми.

В результаті обстрілу був зруйнований будинок – всі вікна повилітали,

-Удар був страшенно потужної сили. Від удару у неї в господарській будівлі, де тримали свиней, навіть декілька свиней від переляку просто померли. Там теж дах зруйнований, перебило балки товщиною по 15 сантиметрів, бруси 15*20.

Під час обстрілу син власниці дома був в хаті. Він отримав контузію.

Родина виїхала з села до Кривого Рогу, де вони раніше мешкали і де в них залишилась квартира.

-Для нас був справжній стрес, коли ми сюди приїхали. На цій вулиці постраждали від обстрілів 6 будинків, - повідомив староста.

Віктор Недря розповів, що в сусідньому будинку проживала людина з інвалідністю. В дитинстві хлопця збила машина і останні 13 років він був прикутий до ліжка. В результаті обстрілу в будинку цієї родини був зруйнований дах і вибиті вікна.

-Зразу ж, на другий день люди кинулись допомагати, забили вікна. Від отриманого стресу і, можливо, від тих некомфортних умов, хоча ми все одразу їм зробили, хлопчик помер. Не одразу помер, протягом місяця стан його погіршувався. Можливості відвезти його у велику лікарню не було. Казали, що його і транспортувати не бажано в такому стані. Хлопець помер. Його мама потім евакуювалась до рідні в місто.

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW