Ворог готується до наступу в районі Слов'янська. Хроніка великої війни: 11 червня



Розпочалася сто восьма доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє:

На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території білорусі.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп зі складу підрозділів Західного військового округу на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях для запобігання перекидання наших військ на інші загрозливі напрямки. Агресор здійснив вогневе ураження артилерією позицій наших військ у прикордонних районах Сумської області.

На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на веденні оборони та недопущенні подальшого просування наших військ до Державного кордону.

На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на підготовці військ до наступу на Слов’янськ. Веде штурмові дії на напрямку Пасіка – Богородичне. Має успіх, намагається закріпитися на північно-західній околиці Богородичного.

На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки наступу на Слов’янськ та Сіверськ.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Новотошківське – Оріхове. Має частковий успіх, закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове. Продовжує вести штурмові дії у місті Сєверодонецьк.

На Бахмутському напрямку окупанти проводять перегрупування з метою ведення наступу на Миколаївку та Комишуваху. Для посилення угруповання військ перемістили до однієї батальйонної тактичної групи.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активно застосовує авіацію та артилерію для сковування наших військ та перешкоджання перекиданню резервів на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на веденні позиційної оборони. Противник вживає заходів з удосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони. Відзначені укріплені блокпости із залізобетонних конструкцій, що розташовані поблизу мостів через Північно-Кримський канал.

особового складу - близько 32050 (+150) осіб ліквідовано,

танків ‒ 1419 (+10) од,

бойових броньованих машин ‒ 3466 (+16) од,

артилерійських систем– 712 (+0) од,

РСЗВ - 222 (+0) од,

засоби ППО - 97 (+0) од,

літаків – 212 (+0) од,

гелікоптерів – 178 (+0) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня - 579 (+7),

крилаті ракети - 125 (+0),

кораблі /катери - 13 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн - 2448 (+10) од,

спеціальна техніка - 54 (+0).

Донецька обласна прокуратура повідомляє:

За даними слідства, 8-9 червня 2022 року окупанти вкотре обстріляли цивільне населення на Донеччині. Зокрема від вибухів ворожих снарядів постраждали м. Курахове, м. Мар’їнка, м. Авдіївка, смт Нью-Йорк м. Торецька, с. Богоявленка та с. Новоукраїнка Волноваського району, а також с. Орлівка, с. Новопокровське і с. Первомайське Очеретинської громади.

Через ворожі обстріли м. Мар’їнка та м. Курахове троє мирних мешканців загинули, ще вісім осіб отримали поранення. Зруйновані будинки та автомобілі.

Під час мінометного та артилерійського обстрілів смт Нью-Йорк м. Торецька, с. Богоявленка та с. Новоукраїнка, що здійснювалися окупаційними військами рф та незаконними збройними формуваннями так званої днр з боку тимчасово окупованих населених пунктів, один чоловік загинув, пошкоджено господарчі споруди, будівлі залізничної станції та залізничні колії.

Снаряди загарбників падали і на території м. Авдіївки, с. Первомайське, с. Новопокровське та с. Орлівка. Пошкоджені квартири у багатоповерхівках, приватні будинки, господарські споруди.

Загроза ракетних ударів залишається високою

40 крилатих ракет напоготові, також в готовності 1 ВДК (десантний корабель). Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Корабельне угруповання чорноморського флоту росіян посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет, продовжує тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря, – йдеться у повідомленні Оперативного командування "Південь".

Крім цього, неподалік берегів України перебуває великий десантний корабель ворога.

Таким чином, загроза ударів по Україні залишається високою.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW