Запорізькі лікарі врятували пацієнтів з нирковою недостатністю, що вирвалися з окупованих територій у важкому стані



Через війну на межі життя і смерті опинилися мешканці окупованих територій нашої області, які страждають хронічною хворобою нирок. Щоб повноцінно жити далі, їм потрібно або пересаджувати орган, або регулярно проводити штучне очищення крові.

Про це повідомляє 061 з посиланням на допис секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Процедура штучного очищення крові називається гемодіаліз. Вона проводиться в певних лікарнях на спеціальному обладнанні та за допомогою видаткових матеріалів, які купують за рахунок бюджетних коштів.

Через окупацію багато пацієнтів з хворобами нирок залишились відрізаними від процедури гемодіалізу.

Аби врятувати цих людей у Запоріжжі створили всі необхідні умови, щоб хворі могли пройти лікування.На базі 5-ї міської дитячої лікарні працює відділення анестезіології – інтенсивної терапії та хронічного діалізу. Воно є єдиним у Південно-Східному регіоні України з проведення гострого та хронічного гемодіалізу дітям.

«Останні три місяці в цьому відділенні приймають та проводять замісну ниркову терапією дорослим, зокрема, вимушеним переселенцям. Саме люди з окупованих територій та зон активних бойових дій часто потрапляють до лікарні у важкому стані. Але наші лікарі повертають таких пацієнтів до життя», - зазначили у міськраді

Наприклад, 34-річну мешканку села, яке знаходилося під постійними обстрілами, в лікарню привезла «швидка». Жінка з дитинства хвора на цукровий діабет. Її будинок зруйнували окупанти. Через активні бойові дії вона не змогла вчасно виїхати та пропустила кілька процедур гемодіалізу. В запорізьку лікарню хвора потрапила в критичному стані. Наші медики надали їй всю необхідну допомогу, її життю нічого не загрожує.

Запорізькі лікарі допомогли також 47-річній мешканці Оріхівського району, яка опинилася в схожій ситуації. Вона також страждає на тяжку форму цукрового діабету, що призвела до ниркової недостатності та сліпоти. В неї, на жаль, більше не має домівки, але є можливість продовжувати лікування.

Міська влада запевняє, що вирішує питання для організації проведення хворим життєвонеобхідних процедур. Особливо це стосується людей, що постраждали під час військових дій.

Нагадаємо, раніше ми робили великий матеріал про те, хто та як допомагає людям, які залишилися на окупованих територіях Запорізької області без доступу до ліків



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW