Наприкінці цієї неділі в порту на Одещині планують зустріти перший контейнерний караван



Перший контейнерний караван Українського Дунайського пароплавства готується до повернення в Ізмаїл.

Про це повідомили у пресслужбі УДП. 

В Українському Дунайському пароплавстві зазначають, що поки чорноморські порти нашої країни заблоковані російським військовим флотом, судноплавство здійснюється через річку Дунай.

"Контейнерні перевезення з дунайських портів у Констанцу виходять на новий рівень та стають більш масштабними. Наприкінці травня в Ізмаїлі вперше був сформований контейнерний караван у складі самохідного судна "Капітан Ширков" та п’яти барж (загальна місткість 300 TEU)", - йдеться у повідомленні. 

На даний час розвантажувальні роботи у Констанці завершені. Караван вже завантажений трохи більше, як на половину імпортним вантажем. Він може прибути з Румунії вже в кінці цього тижня.

В повідомленні також мова іде про те, що контейнерний напрям - це можливість використовувати флот УДП більш ефективно. Справа в тому, що каравани з зерном, як правило, змушені здійснювати зворотні переходи в баласті. Водночас контейнерні перевезення можуть бути затребувані як для експортних операцій, так і для імпортних.

"Ми починали контейнерні перевезення з невеликих об’ємів, у квітні-травні частка експортних вантажів в рази перевищувала імпорт. Але нам вдалось знайти баланс, зацікавити фрахтувальників, сформувати потрібні обсяги вантажу в обох напрямках. Наша ідея сформувати контейнерний караван спрацювала, попит на контейнерні перевезення буде зростати – ми це вже відчуваємо", - зазначив керівник УДП Дмитро Москаленко.

Читайте також: Нарощування сил: на острів в Одеській області рашисти перекинули ЗРК "Тор" і "Панцир"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW