Закупівля амуніції, допомога родинам загиблих – Дмитро Лунін про підсумки тижня на Полтавщині



Цього тижня минув 100-ий день героїчної оборони України. Полтавщина стала надійним тилом та гуманітарним хабом. Зокрема, область прихистила близько 200 тисяч переселенців. Вони розмістилися в школах, дитячих садках, гуртожитках. Поселили людей у своїх домівках і жителі області. Вже більше ніж 9,3 тисячі приватних домовласників прихистили понад 32 тисячі переселенців. Про це та інше начальник Полтавської ОВА розповів у своєму телеграм – каналі

- Із початку війни медичні заклади області надали допомогу понад 1500 бійців, які героїчно захищають нашу країну на передовій. Також більше ніж 5 тисяч переселенців отримали медичну допомогу в області. 526 – стільки немовлят народилися на Полтавщині в людей, яким довелося переїхати зі своїх регіонів.

Цього тижня 500 бронежителів та 500 касок надійшли військовим і правоохоронцям Полтавщини від компанії Ferrexpo. Ця допомога на 17 млн грн. Ми вже передали військовим Полтавщини частину бронежилетів і касок. Усі громадяни, волонтери, бізнес об'єднують зусилля задля Перемоги.

Підписав розпорядження про виплату 38 сім’ям загиблих Героїв матеріальної допомоги у розмірі по 50 тисяч гривень. Раніше 7 родин уже отримали кошти. Виплату за рахунок обласного бюджету одноразової матеріальної допомоги, яка минулого року становила 25 тис. грн, із початку повномасштабного російського вторгнення збільшили вдвічі.

З приємного. З початку повномасштабної війни на Полтавщині працівники органів юстиції зареєстрували 3145 шлюбів та видали 2258 свідоцтв про народження малюків. Життя не спинити.

І наостанок. Цього тижня збірна України здобула перемогу над збірною Шотландії (3:1) та потрапила у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу. Сьогодні наші хлопці гратимуть вирішальний матч зі збірною Уельсу. Вболіваємо разом! Слава Україні – пише Лунін.

Читайте також: У Полтаві активісти продовжують облаштовувати місця для відпочинку у Прирічковому парку (ФОТО)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW