Буковинці можуть звертатися до лікарень, щоб отримувати медикаменти як гуманітарну допомогу



Мешканці Чернівецької області, які потребують препаратів, зокрема для лікування хронічних захворювань чи для амбулаторного лікування, можуть отримувати їх у лікарнях регіону.

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда за результатами робочого візиту до Чернівецької області, інформує МОЗ, пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

«Через війну багато українців змінили місце проживання, переїхали до відносно безпечніших регіонів, зокрема Чернівецької області. Відтак лікарні області почали отримувати лікарські засоби як гуманітарну допомогу, щоб забезпечити значний попит на препарати для лікування хронічних хвороб, наприклад, серцево-судинних тощо», – зазначає перший заступник міністра.

Водночас він зауважив, що у випадках, коли пацієнтів змушують купувати ліки, хоча вони є в наявності у лікарні, слід звертатися на гарячу лінію Національної служби здоров’я України за номером 16-77. Інформацію про наявність ліків, зокрема, що надходять як гуманітарна допомога, можна дізнатися зі стендів, розміщених у закладах охорони здоров’я. Також такі дані можна отримати за допомогою сервісу єЛіки.

«Важливо, що регіональна влада повинна також інформувати пацієнтів про наявність препаратів у пунктах видачі. Тому закликаю всіх працювати відповідно до визначеного МОЗ алгоритму та активніше поширювати інформацію про такі препарати», – наголосив Олександр Комаріда.

Перший заступник міністра відвідав кілька медзакладів області та відзначив ті, де до військових реалій адаптувалися: приймають на роботу медиків-вимушених переселенців, заробітні плати виплачують у повному обсязі: «Щиро вдячний за залученість, відповідальність та небайдужість до людських проблем. Саме такий підхід до роботи наближає нашу перемогу!».

Читайте також:У Маріуполі окупанти змушують людей працювати за їжу та погрожують мобілізацією

Українців, що потребують медичної допомоги, доправили на Буковину евакуаційним потягом



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW