рф здійснює ядерний тероризм та використовує заборонену зброю: ситуація в регіонах України



Розпочалася сто друга доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території нашої Держави, зокрема у Києві.

Про це повідомляє редакція. 

Київська область. Сьогодні зранку над Обухівським районом силами ППО збита ворожа ракета.

Попередньо - жертв та руйнацій немає. Інформація уточнюється, повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Запущена вранці по Києву ракета орди "Калібр" пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС. 

"Навіть уламок ракети, який може потрапити в працюючий енергоблок, може викликати ядерну катастрофу та витік радіації", — повідомили в Енергоатом. 

Повітряне командування «Центр» повідомляє, що Київ обстріляли з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря. 

росіяни обстріляли Дніпропетровщину вранці 5 червня – є руйнування у двох селах. Про це повідомив Валентин Резніченко, глава Дніпропетровської ОВА.

Під ворожі обстріли знову потрапив Криворізький район.

Артилерія росіян вдарила по Зеленодольській громаді. Є руйнування житлових будинків у двох селах.

Через нічний обстріл Зеленодольської громади люди не постраждали. 

У Великій Костромці та Малій Костромці зруйновані 2 будинки, ще 6 пошкоджені. У Великій Костромці зачепило бібліотеку. 

Ворог цілеспрямовано ударив по населеним пунктам 

Ніч пройшла неспокійно. Було обстріляно кілька міст Донецької області. У тому числі й Слов'янськ.

У нас ракети прилетіли до нежитлового сектора. Тому жертв та руйнувань немає, - повідомив мер Слов'янська Вадим Лях.

Орки 4 червня втретє обстріляли аеродром "Коротич" у Харківській області.

Знищено два ангари, легкі спортивні та тренувальні літаки. На території аеродрому жодних військових літаків чи гелікоптерів не було.

агресор здійснив артилерійські обстріли об’єктів інфраструктури у районах населених пунктів Старикове та Катеринівка Сумської області, а також населеного пункту Кам’янська Слобода Чернігівська області.

Ворог завдав ще двох ударів – по Краматорську і Броварському району

Російські війська вдарили по Краматорську (Донецька область) ракетами з літака, є пошкодження на двох підприємствах. Про це повідомив мер міста Олександр Гончаренко.

Близько 6 ранку ворог здійснив обстріл територій в безпосередній близькості до Броварської громади. Інформації про руйнування поки не надходили. Про це повідомив мер Броварів Ігор Сапожко.

У Миколаївській області збили дві ракети, повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Сергій Гайдай, Луганська ОДА повідомив, що у Сєвєродонецьку орки обстріляли «Азот», у Лисичанську – будівлі поліції та пошти. 

Також є постраждалі серед мирного населення. Ситуація в області залишається вкрай важкою.

Ворог продовжує вогневий та психологічний тиск на населення і захисників південних регіонів України. Так, під час нічної атаки з моря ракетами по півдню України, 2 ракети збито силами наших підрозділів над морем, на підльоті до Миколаївщини.

На світанку Миколаївську область знов піддано масованому ракетному удару з застосуванням авіації. 2 ракети збито протиповітряною обороною. З напрямку Чорного моря та з території росії крилатими ракетами повітряного базування атаковано чорноморське узбережжя Миколаївщини, порти та зерносховища. 

В офіційному повідомленні ОК "Південь" йдеться, що такі зухвалі дії знов розкривають справжні наміри країни-терористки – псевдо-опікування гуманітарними коридорами та розблокуванням портів – це лише привід отримати доступ до морської інфраструктури України.

На Харківщині обстрілів зазнали Близнюки. Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського та Чугуївського районів. Внаслідок обстрілу села Циркуни зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

У Чугуєві поранення отримала одна людина. В селах Коробочкіне та Чкаловське – двоє поранених. Ще двоє – в смт. Малинівка.

На Херсонщині стабільно критична ситуація у Нововоронцовській, Великоолександрівській, Калинівській, Високопільській громадах. На території Бериславського району йдуть важкі бої, знищено багато будинків, доріг, мостів.

У Генеральному штабі ЗСУ зазначають, що у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW