Лукашенко заявив генсеку ООН про готовність до транзиту українського зерна через Білорусь



Александр Лукашенко провів телефонну розмову з генсеком ООН Антоніу Гуттерешем. Сторони обговорювали актуальні питання, в тому числі питання вивезення зерна з України.

Про це повідомляє білоруське агентство "Белта".
"Співрозмовники обговорили найактуальніші питання порядку денного, окремо зупинившись на питанні вивезення зерна з території України. Глава держави чітко окреслив позицію на цю тему: Білорусь готова до постачання українського зерна до балтійських портів через територію нашої країни. Також Білорусь готова надавати усіляку допомогу щодо його перевалки білоруським залізничним транспортом, виділивши для цього необхідні потужності", - йдеться у повідомленні.

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко запропонував генеральному секретарю ООН за столом переговорів за участю представників Білорусі, України та готових надати порти балтійських країн врегулювати проблеми вивезення зерна.
Однак для Лукашенка головне, щоб ці порти (Німеччини, Польщі, країн Балтії, Росії) були відкриті і для білоруських товарів.

Зазначається, що Антоніу Гутерреш попросив невелику паузу за кілька днів, щоб переговорити з керівництвом зацікавлених країн.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW