росія вивезла з України в Сирію 100 тис. тонн зерна: подробиці



Міністерство аграрної політики та продовольства України зафіксувало крадіжку росіянами 500 тисяч тонн пшениці з окупованих регіонів із моменту військового вторгнення. Лише в одну Сирію було направлено приблизно 100 тисяч тонн пшениці, яка була викрадена з нашої та вивезена в Крим.

Про це повідомляє Reuters.

З Харківської, Донецької та Луганської областей крадене зерно вивозиться на росію, натомість із Запорізької та Херсонської областей загарбники вивозять продовольство в окупований Крим. А вже звідти намагаються кораблями відправити його в інші країни, де це зерно можна продати.

До Сирії, якій росія зобов'язалася поставити мільйон тонн пшениці в рамках двосторонньої угоди 2021 року вивантажують зерно на кораблі. Один з таких – "Матрос Позинич", який може перевозити приблизно 30 тисяч тонн зерна.

Супутникові знімки від Planet Labs 29 травня показали, що судно і далі пришвартоване в Латакії. І лише 1 червня судно знову ввімкнуло транспондер і його можна було відстежити на заході, якомога далі від сирійського узбережжя.

Посольство України в Лівані, посилаючись на українські правоохоронні органи, стверджує, що зерно на борту "Матрос Позинич" було викрадено з українських сховищ у районах, нещодавно окупованих російськими військами.

В Україні такі дії росії назвали злочинною діяльністю. З міжнародними цінами на пшеницю вище 400 доларів за тонну, такий обсяг коштував би понад 40 мільйонів доларів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW