У Києві покращилася ситуація з працевлаштуванням: майже 60% українців мають роботу



Наразі 59% українців зазначають, що мають роботу.

Такими є дані дослідження компанією Gradus Research.

Це вже результати п’ятої хвилі національного опитування під час війни, яке проводить дослідницька компанія.

Так, якщо на початку війни 38% опитаних констатували, що мають роботу, але не працюють, тоді як зараз їх число скоротилось до 23%. Натомість кількість респондентів, що мають роботу і працюють, значно зросла за попередні 2,5 місяці (з 24% до 36%).

У Києві покращилася ситуація з працевлаштуванням: майже 60% українців мають роботу, фото-1

Покращується ситуація і серед не працевлаштованих: їхня кількість за останній місяць зменшилась з 41% до 35%. Найвищий рівень працевлаштованості відзначається у західному та центральному регіонах. Тут він досягає 70% і 58% відповідно.

Повертаються до роботи і жителі столиці. Станом на 23 травня 44% опитаних киян працюють.

Повернення до роботи є дуже важливим, адже праця дає людям сенс. Ці зміни також є маркером того, що суспільство поступово переходить від очікування швидкої перемоги і відкладання життя на потім до адаптації до реальності, — коментує Євгенія Близнюк, засновниця і директорка Gradus Research.

У Києві покращилася ситуація з працевлаштуванням: майже 60% українців мають роботу, фото-2

В компанії зазначають, що ці цифри частково пояснюються тим, що переважна більшість жителів вищезгаданих регіонів впродовж війни залишається на своєму постійному місці проживання (84% респондентів в західному регіоні і 78% у центральному).

А 27% опитаних киян вже встигли повернутися додому.

Зростає і відсоток громадян, які в разі загострення ситуації планують залишатися там, де зараз перебувають (за місяць цей показник зріс від 41% до 53%). Про намір повернутися з-за кордону за першої можливості повідомили 57% респондентів, а 19% ще не прийняли рішення. Що ж до впевненості у здатності України відбити наступ росії, незважаючи на втому від війни і постійну невизначеність, вона залишається високою — 82%.

У Києві покращилася ситуація з працевлаштуванням: майже 60% українців мають роботу, фото-3

Раніше в КМДА повідомляли, що в Києві, за даними з відкритих джерел, кількість вільних вакансій за три місяці скоротилася в 7,5 рази – з 21,6 до 2,9 тисяч. Так, в середині травня на кожну вакансію в середньому припадало 17 претендентів.

Вас також може зацікавити: У Києві посилять контроль за дотриманням комендантської години

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW