На Херсонщині рашисти затримали подружжя Мамеда Мусаєва і Тетяну Базирову



На Херсонщині рашисти затримали подружжя Мамеда Мусаєва і Тетяну Базирову. Очевидці повідомляють, що їх помістили у сумнозвісне профтехучилище № 17 міста Генічеська, де російські загарбники влаштували камери для тортур та утримання заручників.

Про незаконне затримання і позбавлення волі громадян України повідомив у Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він проінформував, що о 8-й ранку 27 травня у Новоолексіївці Генічеського району Херсонської області російські карателі вторгалися до будинків місцевих жителів - кримських татар і проводили обшуки.

Згодом стало відомо, що російські окупанти після обшуку в будинку жителя Новоолексіївки насильно повели з собою подружжя Мамеда Мусаєва і Тетяну Базирову. Очевидці показують, що подружжя помістили у вже сумнозвісне профтехучилище № 17 міста Генічеська, де російські загарбники влаштували камери для тортур та утримання заручників.

Рефат Чубаров закликав  Генеральну прокуратуру спільно з іншими правоохоронними органами та спецслужбами України, разом із порушенням кримінальних справ за фактом злочинів, що скоюються російськими окупантами на території Херсонської області, особливу увагу приділити "профтехучилищу № 17" міста Генічеська, яке стало місцем скоєння масових катувань громадян України.

"Сьогодні вже очевидно, що російські карателі влаштували на нещодавно окупованій ними території Херсонської області спеціальне місце для катування громадян України аналогічне в'язниці "Ізоляція" на Донеччині", - наголошує голова Меджлісу.

На Херсонщині рашисти затримали подружжя Мамеда Мусаєва і Тетяну Базирову, фото-1

На фотографії: вид камери в'язниці "Ізоляція" у Донецьку.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW