В Україні очікуються дощі та сильний вітер: прогноз погоди на вихідні



У суботу дощі в Україні ніби захочуть заплутати синоптиків, гратимуться, вигулькуватимуть неоднорідно.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що дощі 28-го травня передбачається - вночі на Заході та Півночі, вранці у Карпатах, на Київщині, Чернігівщині, завтра вдень Україна буде, як ніби в дощовому віночку - Волинь, Рівненщина, Львівщина, Карпати всі, Житомирщина, Чернігівщина, Сумщина, Луганська й Донецька області, Південна частина України.

Тобто, більшість центральних областей та ті, що не ввійшли у дощовий перелік - 28-го травня без опадів, суха погода (хіба з центральних зачеплять аж ввечері Вінницьку область).

Вітер буде завівати із заходу, помірний, у північних областях та в Приазов'ї, ймовірно, сильний.

Температура повітря найвищою очікується в суботу в південній частині України, +24+29 градусів. У східних областях +22+26 градусів. У центральних областях очікується +20+25 градусів. У західних та північних областях повітря буде свіжішим, +17+23 градуси.

У Києві дощ пройде вже сьогодні ввечері та найближчої ночі, завтра вдень ймовірність опадів - невелика. Вітер західний, знову рвучкий. Температура повітря буде не холодною, не спекотною, максимально завтра близько +20 градусів.

А поки що в Україні - помірно тепло і дощі, як зайці, петлятимуть.

Ясною погодою нас цей день не порадує - хмари у Дніпрі закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

За останні 130 років 28 травня максимальна температура повітря була +33.2° у 1950 році, а мінімальна 0.0° у 1916.

В Україні очікуються дощі та сильний вітер: прогноз погоди на вихідні, фото-1

У Мелітополі хмарна погода очікується вранці та вдень, а ввечері небо проясниться. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

За останні 130 років 28 травня спостерігалась максимальна температура повітря +33.0° у 1950 році, а мінімальна 5.0° у 1977.

В Україні очікуються дощі та сильний вітер: прогноз погоди на вихідні, фото-2

Народний прогноз погоди: 28 травня відзначається день пам'яті Пахомія Великого, який мав дар чудотворця і зцілював від недуг. У народі цей день називали Пахомієм Теплим, або Пахомієм Бокогрієм: "Прийшов Пахом - запахло теплом". Як правило, цей день завжди буває теплим і вказує на те, що літо, яке наступає, теж буде теплим.

З ранку до самого вечора у Дніпрі небо буде вкрите хмарами. Вранішній сильний дощ удень послабшає і до приходу вечора скінчиться.

За останні 130 років 29 травня спостерігалась максимальна температура повітря +33.7° у 1950 році, а мінімальна 3.6° у 1940.

В Україні очікуються дощі та сильний вітер: прогноз погоди на вихідні, фото-3

У Мелітополі хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

За останні 130 років 29 травня спостерігалась максимальна температура повітря  +34.9° у 1950 році, а мінімальна 5.6° у 1956.

В Україні очікуються дощі та сильний вітер: прогноз погоди на вихідні, фото-4

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Феодора Освященного, який прославився святістю життя і великим даром чудотворіння. У народі його називали Федір Житник, оскільки 29 травня було останнім строком для посіву ярових. Якщо на Федора зацвіла горобина, значить погода буде теплою.

Наталка Діденко відмітила, що наступний уїк-енд розкрутить температуру повітря в Україні відповідно сезонному дебюту - очікується стрибок градусів до спеки, до +25+30-ти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW