З'явилась інтерактивна карта руйнувань Маріуполя, з ФОТО та ВІДЕО



Біля 80% житлових будинків в Маріуполі зруйновані. Постраждали від обстрілів російської армії  лікарні, дитячі садочки, школи. Інтернет переповнений фотографіями руйнувань в Маріуполі, проте вони не дають повного уявлення, як саме виглядає місто. Тому ентузіасти створили інтерактивну карту, куди збирають дані по всіх зруйнованих об’єктах міста.

Автором ідеї виявився засновник інтерактивного Кінопутівника 

Віталій самотужки робив цей проект, але з початком війни відчув його безглуздість, бо людям якось не до кіно.

«І я вирішив зробити карту руйнувань за матеріалами очевидців, - розповів він 0629. - Оскільки ніяке відео з повітря не дає можливість одночасно побачити масштаб катастрофи, і розглянути деталі, тобто кожен будинок».

Віталій почав працювати над проектом 10 квітня.

«Потроху додаю фото, відео на карту. Часу трохи не вистачає, бо ще є робота. Тільки вранці та ввечері. Беру фото та відео з каналів у ТГ, з Ютьюба, із гуртів у ФБ. Іноді місцеві жителі підказують, де знято те чи інше. Сам я не з Маріуполя. І навіть не з України», - розповідає Віталій.

Наразі на його інтерактивній карті понад 500 об'єктів.

«Звичайно, якби були знайомі програмісти, які зробили б нормальний сайт, куди всі бажаючі могли б прикріплювати свої відео та фото, і не тільки з Маріуполя, було б простіше, швидше і набагато інформаційніше. Але я писав листи до різних видань. Відповідей не отримав, а сам грошей на це не маю».

Тож, якщо у когось з’явиться можливість і бажання допомогти – пишіть Віталію на електронну пошту - [email protected]

А поки можете роздивитись результати його роботи за посиланням.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW