На Хмельниччині розпочинається операція «МАК-2022»



3 23 до 31 травня триватиме підготовчий етап оперативно-профілактичної операції «МАК-2022», а з 1 червня розпочнеться практична фаза, яка триватиме до 22 вересня.

Як повідомили у поліції Хмельниччини, мета операції “Мак” – виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

На Хмельниччині розпочинається операція «МАК-2022», фото-1

За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років,–попереджаютьу правоохоронців.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Посіви маку на території України дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

Правоохоронці закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження наркотичних рослин до управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області за телефонами (0382) 69-24-75, 69-23-87 та 102 або ж звертатися до найближчих відділів та відділень поліції.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW