День вишиванки в Україні.



Вишиванка – символ багатої на традиції української культури. Завдяки унікальному орнаменту вишита сорочка могла розповісти про походження людини, її вік, соціальний статус і навіть сімейний стан.

День вишиванки в Україні., фото-1

Час появи вишиванок історики чітко визначити не можуть. Однак на розкопках у Черкаській області археологи знайшли датовані VI століттям срібні фігурки чоловіків у сорочках з ідентичним орнаментом традиційного українського вбрання XVIII–XIX століть. Це свідчить про те, що вишиванка має багатовікову історію.

2006 року в Україні було запроваджено особливе свято - День вишиванки. Ініціатором створення виступила Леся Воронюк, яка на той час була студенткою історичного факультету Чернівецького національного університету. Дівчина запропонувала своїм одногрупникам обрати день та прийти на лекції в національному вбранні. Цю ідею підтримали не лише студенти, але й викладачі. З роками традиція стала популярною по всій території України. Дата завжди припадає на третій четвер травня. 2022 року це буде 19 травня. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW