В Києві відбулася акція на підтримку захисників Маріуполя, - ФОТО, ВІДЕО



Кожен із нас "Азовсталь"! Сьогодні, 17 травня, в Маріїнському парку біля посольства Китаю відбулася акція на підтримку захисників Маріуполя, повідомляє Цензор. НЕТ.

На мирну акцію зібралися активісти, громадськість і всі, кому не байдужа доля українських Героїв, які понад 80 днів тримають оборону "Азовсталі". Її учасники прийшли з плакатами й транспорантами та закликали владу Китаю докласти максимальних зусиль, аби врятувати українських воїнів, заблокованих на території заводу.

Фото: Цензор.НЕТФото: Цензор.НЕТ

До порятунку українських бійців вони закликали долучитись і Папу Римського.

Нагадаємо, що після 82 днів оборони, з оточеного окупантами Маріуполя почали евакуювати українських військових, котрі обороняли завод "Азовсталь". Військове командування України дало наказ зберегти особовий склад оборонців.

У ніч на 17 травня понад 250 військових з гуманітарного коридору було виведено на непідконтрольні Україні території з подальшим обміном. 53 важкопоранених бійця було доставлено в окупований Новоазовськ Донецької області. Ще 211 бійців евакуювали через гуманітарний коридор до Оленівки.

Після стабілізації стану важкопоранених військових обміняють на російських військовополонених, повідомила віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Азовсталь: гуманітарна операція триває. В інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців. Після стабілізації їх стану ми їх обміняємо на російських військовополонених", – написала Верещук  у Telegram-каналі.

Також в мережі з'явилося відео, як українські бійці несуть на руках поранених Героїв із "Азовсталі!".

Вас може зацікавити: У Києві попрощались з першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком, - ФОТО

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW