Окупанти проводять примусову паспортизацію громадян України, яких насильно вивезли з Херсонщини до тимчасово окуповаого Криму



Примусова паспортизація громадян України, яких насильно вивезли на тимчасово окуповану територію АР Крим та м. Севастополя з Херсонської та Запорізької областей продовжується. Окупаційна влада півострова зробила чергову картинку для пропагандистського телебачення рашистів, продемонструвавши як 10 осіб, котрі прибули до Криму з тимчасово окупованих районів материкової частини України, отримали російський аусвайс за спрощеною системою.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України Людмиле Денісова.

Вона, зокрема, зазначила, що з примусово переміщеними на півострів громадянами України проводиться «роз’яснювальна» робота щодо необхідності отримання рашистської червоної книжечки, оскільки без «документів», які посвідчують їх особу, проживати на території Криму їм не дозволять.

Також наші громадяни потрапляють до фільтраційних таборів, де в них забирають паспорти громадян України і видають документ на тимчасове проживання.

"Наголошую, що всі українці, які примусово отримали російські аусвайси є громадянами України. Наша держава не визнає жодних російських документів, які нав’язала рф.

Своїми діями окупант продовжує порушувати положення IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни", - заявила омбудсменка.

Водночас вона звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW