На Одещині в період нерестової заборони впіймали на озері Ялпуг двох браконьєрів,- ФОТО



Поліцейські Одещини викрили на озері Ялпуг двох браконьєрів.Це мешканці Болградського району віком 31-го та 35-ти років.

Повідомили Ізмаїльський та Болградський районні відділи поліції в Одеській області.

 В період нерестової заборони спільники вийшли ввечері на легкий та швидкий промисел із забороненим приладдям і, за попередніми підрахунками фахівців, заподіяли рибному господарству України збитки на суму понад 270 тисяч гривень.

На Одещині в період нерестової заборони впіймали на озері Ялпуг двох браконьєрів,- ФОТО, фото-1

Виявили правопорушників співробітники Ізмаїльської водної поліції під час проведення оперативно-профілактичної операції на вершині водойми. Рибалок правоохоронці передали дізнавачам Болградського районного відділу поліції. У них вилучили найнебезпечніше знаряддя лову – електровудку, яка вбиває все живе в межах своєї дії, акумулятор до неї, гумовий човен, автомобіль та майже 200 особин різних видів незаконно виловленої риби.

На Одещині в період нерестової заборони впіймали на озері Ялпуг двох браконьєрів,- ФОТО, фото-2

Дії чоловіків дізнавачі кваліфікували як незаконне зайняття рибним промислом за попередньою змовою, що заподіяло істотну шкоду державі. Відомості попередньо внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.28 та ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України. Після проведення експертиз остаточно буде вирішене питання про притягнення фігурантів до відповідальності.

На Одещині в період нерестової заборони впіймали на озері Ялпуг двох браконьєрів,- ФОТО, фото-3

За незаконне зайняття рибним добувним промислом чоловікам загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

На Одещині в період нерестової заборони впіймали на озері Ялпуг двох браконьєрів,- ФОТО, фото-4

Правоохоронці закликають громадян бути відповідальними, берегти природу та дотримуватися встановлених правил під час нересту. Реакція правоохоронних органів на факти браконьєрства буде принциповою, в рамках чинного українського законодавства та з урахуванням вимог воєнного часу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW