Начальник Полтавської ОВА пояснив, кому із чоловіків можуть дозволити виїхати за кордон і за яких умов



12-го травня відбулася чергова відеоконференція начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна. Зокрема керівник ОВА відповів на питання про те, хто може надати дозвіл на перетин кордону в умовах військового стану і уточнив, чи можуть виїжджати закордон чоловіки.

-Підписую довідки для виїзду людей через кордон безпосередньо я і несу за це кримінальне відповідальність. Нагадаю, що безперешкодно можуть виїхати жінки, діти віком до 18 років та люди похилого віку. Чоловіки віком від 18 до 60 років мають лишатися для захисту країни. Якщо мова йде про те, щоб привезти з-за кордону гуманітарну допомогу, надають відповідні листи або військові частина, або місцеві чи закордонні волонтерські фонди. Ми вивчаємо, погоджуємо, до цього всім дозволяли. Довідка ця є безкоштовною, її вносять у систему «Шлях», - пояснив Дмитро Лунін.

За словами Дмитра Луніна, за кордон із Полтавщини виїжджали виключно чоловіки, які виконували функції водіїв-волонтерів для доставки гуманітарних вантажів. Деякі із них робили це десятки разів.

Нагадаємо, у квітні прикордонники змінили правила перетину кордону.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram. Разом тримаємо інформаційну оборону. Україна переможе!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW