16 000 грн зарплати на місяць: роботодавці шукають охочих працювати, яким дуже потрібна робота



У непрості для України часи велика кількість наших співвітчизників була змушена покинути рідні місця й перебратися або у більш західні області, або навіть за кордон. Люди масово шукають роботу в нових обставинах, аби не опинитися у злиднях і мати змогу підтримувати своїх рідних.

Як інформує "24", з початком війни кількість громадян України в Польщі значно зросла. З 24 лютого до країни в'їхало понад 3,2 мільйона українців, більшість з яких також розраховують на працевлаштування. А зважаючи на те, що переважна більшість біженців – жінки з дітьми, то розберемося, на які типи робіт беруть українок та скільки за це платять.

Здебільшого жінки з України, які не мають досвіду та не володіють польською, влаштовуються на підприємства харчової промисловості. Багато вакансій є на рибзаводах, м’ясокомбінатах та на заводах із виготовлення делікатесів. Заробити на такій роботі можна від 3 400 до 3 600 злотих, а це приблизно 23 – 25 тисяч гривень.

Першим працевлаштуванням у Польщі може стати робота у логістиці та e-commerce. Роботодавці не вимагають від жінок попереднього досвіду чи знання мови. У такій сфері в обов'язки входить зазвичай комплектування замовлень та товарів, а в місяць можна заробити 3 200 злотих (майже 22 тисячі гривень).

Через війну кількість працевлаштованих у Польщі жінок з України перевищує кількість чоловіків – тільки агенція Gremi Personal з 24 лютого працевлаштувала понад тисячу жінок. Українські біженки почали шукати роботу десь через місяць після перебування в Польщі, бо спочатку їм потрібно було оговтатися від стресу. Деякі спеціально обирали фізичну роботу, щоби "перемкнутися,– говорить директорка Департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.

Крім цього, у травні стартує туристичний сезон у Польщі. А це означає, що зросте кількість вакансій у сфері обслуговування. Готелі та ресторани найматимуть на роботу покоївок та помічниць на кухні. Оплата праці коливається у межах 3 500 – 3 600 злотих (24 – 25 тисяч гривень).

Який рівень доходів у Польщі Мінімальна зарплата в Польщі на 2022 рік – 2 363 злотих (16 тисяч гривень). Середня зарплата в Польщі на 2022 рік (після сплати податків) – 3 311 злотих (22,5 тисячі гривень).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW