На Закарпатті затримали організатора нелегальної переправи через кордон чоловіків призовного віку



Днями співробітники поліції Закарпаття, спільно зі Службою безпеки України та за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, затримали зловмисника, який організував незаконне переправлення через кордон чоловіків, що підлягають мобілізації.

Своїм клієнтам 35-річний харків’янин обіцяв швидко сприяти в перетині ними кордону поза пунктами пропуску за 15 200 доларів з однієї людини.

Намагаючись діяти максимально обережно, фігурант кожного разу зустрічався з клієнтами в різних населених пунктах Хустщини. За попередньою домовленістю при першій зустрічі зловмисник отримував завдаток, а при наступній – уже повну оплату за втечу.

Попередньо маючи оперативну інформацію про наміри зловмисника, поліцейські, разом зі співробітниками СБУ, затримали чоловіка «на гарячому» – саме під час отримання ним від одного з клієнтів другої частини оплати.

Операція із затримання фігуранта була проведена правоохоронцями у селі Велятино Хустського району. На місці події в 35-річного харків’янина слідчі вилучили 14 тисяч доларів.

Чоловіка, у порядку статті 208 КПК України, було поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі Головного управління поліції Закарпаття вже повідомили йому про підозру в скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб та за попередньою змовою групою осіб, а також вчинене з корисливих мотивів).

Підозрюваному загрожує до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW