"Нічого московського": Перегонівська громада прийняла звернення до УПЦ



Вчора, 9 травня, депутати Перегонівської сільської ради прийняли звернення до священнослужителів та парафіян УПЦ (мп) із закликом перейти до Київського патріархату.

Якщо священнослужителі проігнорують звернення, сільський голова зобов’язується заборонити діяльність УПЦ (мп) на території громади.

“Враховуючи відкриту проросійську пропаганду в храмах УПЦ (мп), що несе загрозу національній безпеці України, з метою консолідації українського суспільства, недопущення антиукраїнської діяльності, запобігання колабораціанізму, спекуляції на віруваннях мешканців, наполегливо закликаємо священнослужителів УПЦ (мп), розміщених на території Перегонівської сільської територіальної громади, вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з москлвського патріархату, переходячи до реальних дій,” – зазначено у документі.

“Ми, депутати Перегонівської сільської ради, представляючи інтереси громади і держави Україна, не бажаємо бачити нічого московського у нашій громаді”, – також йдеться у зверненні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW