Для перевезення пасажирів у Кропивницькому збільшать тролейбусний парк, - ВІДЕО



У Кропивницькому, щоб економити пальне, зняли з маршрутів половину автобусів комунального підприємства “Електротранс”. Їх замінили тролейбусами з автономним ходом.

Про це "Суспільному"  розповів директор підприємства Олександр Луценко.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну у місті на маршрутах працювали 32 автобуси і 40 тролейбусів підприємства “Електротранс”. Нині – 16 автобусів і 27 тролейбусів. За словами Олександра Луценка, якщо будуть перебої з пальним, автобуси замінять тролейбусами з автономним ходом. Пального на підприємстві в запасі залишилось на добу. "Ми все робимо, щоб закупити пальне, воно здорожчало. Остання ціна була 34 гривні за літр, потім 37, зараз – 44 ,77".

Перевозять пасажирів у Кропивницькому 200 приватних маршруток і автобусів. У половину менше, ніж у лютому – розповів заступник голови обласної асоціації перевізників Дмитро Вінницький. "Зараз проблема більше з бензином і дизелем, ніж з пропаном. Пропан не на всіх заправках є, треба по всьому місту їздити, шукати".

Перебої з пальним виникли через зміну маршрутів постачання, його везуть з країн Європи – пояснює директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

"Сьогодні, навіть якщо поставити на колонці 75 гривень, бензин все-одно не з’явиться у вільному продажу, бо його немає. Теж саме стосується дизпального. Зараз ті обмеження – 10, 20 літрів в бак пов’язані з бажанням і намаганням дати якомога більшій кількості споживачів заправитись".

Вважає, якщо відкрити вільний продаж, за годину на заправках пальне розкуплять. Сергій Куюн прогнозує, ситуація з надходженням пального стабілізується протягом травня.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW