В Ірпені окупанти застосовували "Іскандери" та шрапнельні снаряди: Генпрокурорка розповіла про злочини окупантів на Київщині



Сьогодні, 3 травня, Генпрокурорка Ірина Венедіктова відвідала місто Ірпінь та розповіла про хід розслідування злочинів російських агресорів.

Вона нагадала, що під ворожою окупацією місто було 24 дні. Пошук доказів тривав на всій території міста - на майже 12 тисячах гектарів. Для фіксації задіювали квадрокоптери, автоекіпажі з камерами відеофіксації зробили оглядов зйомку всіх вулиць міста.

Загалом було оглянуто 17 535 об’єктів. 885 із них повністю зруйновані, 2738 – частково зруйновані. 70% об’єктів житлової забудови та міської інфраструктури мають пошкодження.

"Нами встановлено 6 місць розташування ворожих позицій. Оглянуто та вилучено 195 вибухонебезпечних предметів, елементів артилерійських снарядів, іншої зброї", - зазначила Венедіктова.

Фото: Ірина ВенедіктоваФото: Ірина Венедіктова

Вона додала, що прокурори та слідчі зафіксували застосування ворогом по мирному населенню протипіхотних мін, мінометних мін 82 та 120 калібру, аеробалістичних ракет «Іскандер-М», шрапнельних снарядів, споряджених стріловидними уражаючими елементами, що є порушення військовослужбовцями російської федерації законів та звичаїв війни.

Також, мер Ірпеня Олександр Маркушин розповів, що після звільнення міста від російських окупантів, було виявлено 290 тіл мирних мешканців.

З них 161 чоловік, 73 жінки, 1 дитина та 53 людських останків.

Впізнано поки лише 185 тіл. Причиною їх смерті є осколкові і вогнепальні поранення. 5 осіб – черепно-мозкові травми і навіть вплив голоду.

Також є інформація про 7 розстрілів мирних громадян та місць їх захоронення, 5 мирних мешканців були розстріляні у дворі багатоповерхівки на вул. Білокур та в приміщенні дитячого центру розвитку.

Раніше Олександр Маркушин розповів, що Ірпінь майже готовий примати мешканців. В місті практично відновлені всі комунікації. Орієнтовно повернутся можна буде вже наступного тижня. 

Вас також може зацікавити: В Ірпені та Бородянці побудують два нових ЖК для громадян, які втратили свій дім

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW