Знайти житло та отримати допомогу: в Україні стартує проєкт для допомоги переселенцям



​​Розпочалась шістдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. За період широкомаштабного вторгнення військ рф більшість українців були вимушені покинути свої домівки та шукати прихисток у більш безпечних регіонах. Для допомоги громадянам в Україні запустили новый проєкт  «Там, де вас чекають». Він націлений допомогти при вимушені евакуації знайти житло та отримати допомогу, передає редакція. 

Стартує проєкт «Там, де вас чекають», що допоможе українцям евакуюватися потягом та знайти прихисток. За посиланням доступна інтерактивна мапа з вільними місцями по областях https://tabsoft.co/3y7i8Qo

Знайти житло та отримати допомогу: в Україні стартує проєкт для допомоги переселенцям, фото-1

На сайті можна: 

  • переглянути кількість місць, які кожна область може запропонувати для безоплатного розселення
  • знайти телефони контактних центрів та звернутися по допомогу самостійно

На п'яти українських вокзалах — Київ, Харків, Одеса, Запоріжжя та Лозова, співробітники Укрзалізниці допомагатимуть з поселенням українцям та спільно з місцевими органами влади супроводжуватимуть до тимчасового житла. 

Проєкт покликаний спростити процес евакуації, знаходження житла та отримання гуманітарної допомоги на новому місці тим українцям, які вимушені полишати свої домівки через війну росії проти України.

На сайті відображається кількість місць, які кожна область може запропонувати для безкоштовного розселення тимчасово переміщених громадян України. Також там є номери телефонів контактних центрів в кожній області, куди можна звертатися самостійно із відповідним запитом - місцеві органи влади супроводжуватимуть евакуйованих українців від вокзалів до місця розселення.

На п'яти “відправляючих” вокзалах - у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Лозовій - стюарди реєструватимуть тих, хто евакуюється, в єдиній системі та допомагатимуть визначитися з місцем майбутнього тимчасового поселення. На чотирьох “приймаючих” вокзалах - у Львові, Ужгороді, Чернівцях та Івано-Франківську - евакуйованих, які були зареєстровані, вже зустрічатимуть інші співробітники залізниці та волонтери, які організовано передадуть їх представникам місцевої влади. Ті, в свою чергу, доставлять евакуйованих з вокзалу до місця поселення.

Зареєструватись у системі можна буде не тільки на вокзалі, але й в деяких поїздах. Працівники залізниці, які допоможуть із цим, їздитимуть на наступних рейсах (номера поїздів та маршрути можуть змінюватись):

1. №209/210 Харків - Івано-Франківськ

2. №233/234 Покровськ - Чоп                                

3. №219/220 Запоріжжя - Львів                              

4. №238/237 Одеса - Ужгород                                

5. №136/135 Одеса - Чернівці                                

6. №13/14 Київ - Солотвино                              

7. №43/44 Київ - Івано-Франківськ                  

8. №45/46 Лозова - Ужгород.

Пасажири можуть залишити заявку на евакуацію з проживанням самостійно через контактний центр Укрзалізниці за номером 0 800 503 111. Оператори проконсультують пасажирів з основних питань та внесуть дані пасажира в реєстраційну форму. Тим ж, хто з якихось причин не встиг зробити це самостійно, допомагатимуть наші працівники на вокзалах та в поїздах.

Для реєстрації українців, що потребують допомоги, Мінцифра за кошти криптофонду Aid For Ukraine закупила 68 планшетів для працівників та волонтерів Укрзалізниці.

Проєкт реалізований Укрзалізницею та Офісом Президента за підтримки Міністерства цифрової трансформації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW