У Житомирі жінка, яка назвалася соціальною працівницею, викрала гроші в літнього власника оселі



22 квітня в обласному центрі жінка, яка назвалася соціальною працівницею, викрала гроші в літнього власника оселі. Про подію потерпілий повідомив до поліції. Нині правоохоронці встановлюють особу ошуканки та застерігають інших від непроханих і незнайомих гостей у домівках.

86-річний заявник розповів поліцейським, що стороння жінка зайшла до його помешкання, назвавшись працівником соціальної служби. Гостя запропонувала господарю заповнити документи для надання гуманітарної допомоги, а потім завела розмову про масову підробку грошових купюр номіналом 200 та 500 гривень. Тож довірливий пенсіонер приніс «добродійці» свої збереження нібито для перевірки на справжність. «Експертка» запевнила його у відповідності українських гривень, тож літній чоловік відклав заощадження і продовжив заповнювати видані йому бланки.

Читайте також: На Житомирщині виявили уламки ще однієї ворожої ракети - поліція документує воєнні злочини рашистів

Проте, після того, як «соцпрацівниця» пішла, пенсіонер так і не знайшов на кухні своїх 15 тисяч гривень.

Нині в рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські встановлюють особу жінки.

Її прикмети: на вигляд близько 25-30 років, зростом до 160 см, худорлявої статури.

Була одягнена в чорну куртку, чорні штани та білу шапку.

Водночас поліцейські звертаються до громадян, закликаючи до уважності та поміркованості. Для убезпечення себе від шахрайства, скористайтесь порадами:

- якщо до вас завітали особи, які називаються працівниками комунальних або інших установ, попросіть їх надати відповідні документи. Літнім людям варто спілкуватися з незнайомцями у присутності когось із рідних або сусідів;

- якщо незнайомі вам люди таки потрапили у вашу оселю, слідкуйте, щоб вони не заходили до інших кімнат;

- не демонструйте стороннім свої грошові збереження та не передавайте їх до чужих рук. Перевірка купюр на оригінальність можлива у фінансових установах і за допомогою спеціальних технічних засобів, а не в руках випадкових «експертів».

Запам’ятайте самі та роз’ясніть ці прості правила дітям, близьким, рідним, сусідам старшого віку. Пам’ятайте, що від вашої поміркованості у всіх справах залежить збереження вашого майна і цінностей!

Житомирське районне управління поліції

Читайте також: На Житомирщині медики прооперували хлопчину, який упав із саморобної гойдалки-тарзанки

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW