"Казали, що мій Христос безсилий, що Путін - це могутній бог", - священник ПЦУ з Херсону розповів, як рашисти катували його, - ВІДЕО



Настоятель храму Пресвятої Богородиці Православної церкви України Сергій Чудинович розповів про катування, яких зазнав під час затримання рашистами. Він повідомив, що вимушено підписав "документ" про співпрацю з ворогом.

Розповідь про це херсонський священник оприлюднив на власній сторінці у Facebook.

Зокрема, він розповів, що на нього одягнули шапку, закрили очі, боляче перетягнули шию ременем для шиї, перекрили дихальні шляхи, повідомивши, що в українських ЗМІ вже є інформація про його вбивство. Йому було запропоновано дві години "подумати" у підвалі.

"Мене відвели у підвал основного корпусу ГУНП. Там якраз камери попереднього ув'язнення, там напівкругла стеля і абсолютна темрява. Не давали пити воду, не виводили в туалет, зняли відбитки пальців, взяли зразок ДНК", - йдеться у розповіді протоієрея.

За словами Сергій Чудновця, його звинувачували у приналежності до територіальної оборони і погрожували завдати шкоди членам родини, а його самого відвезти до Чорнобаївки.

Нелюди постійно натякали на те, що його вб'ють, били дубинкою в області серця, по ногах, душили.

"...Зв'язали мені руки за спиною скотчем. Коли попросив води, то дали трохи горілки. Спирт випарувався і я знову не міг говорити...

Потім дали в руки потримати дубинку, якою били, і сказали, що зґвалтують нею. За кожне мовчання вони продовжували бити, душити. Це було дуже страшно, була паніка", - описує моторошні деталі катування священник.

Сергій Чудновець соромиться того, що під тиском озвучив згоду на співпрацю з своїми катами і підписав підсунутий ними папірець.

"Я дуже довго стояв напівроздягнений із зав'язаними руками. На голові була шапка, на шиї досі зашморг, почався тік від напруження, сіпалася ліва нога.

Потім почалася більш м'яка риторика. Я запевнив, що цілком чесний, і все буду виконувати. Мені казали, що мій Христос безсилий, що Путін - це могутній бог. Тоді дозволили одягнутися та сісти, зняли шапку. Ще раз дали інструкції, що маю робити, дали підписати документ", - каже протоієрей.

Додамо, що парафіяни та колеги підтримали священника у коментарях.

"Отче, ти не зрадив ні Україну, ні Бога, ні Правди! Бог тобі зберіг життя, щоб продовжувати Йому служити через служіння свому Народу, а мучеником завжди можна встигнути стати. Дякувати Богу за це і за твою порядність й чесність!", - зазначив Богдан Тимошенко - настоятель храму Св. вмч. Димитрія Солунського  ПЦУ.

Нагадаємо, Сергія Чудиновича затримали 30 березня і після доби знущань відпустили.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW