Німеччина виключила все важке озброєння зі списку для України



Федеральне міністерство оборони Німеччини за наполяганням канцелярії виключило все важке озброєння зі списку військових поставок для України. Незважаючи на те, що приватні компанії готові поставити запитувану техніку в короткій і середньостроковій перспективі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

 За даними видання, українська сторона запросила у Німеччини ряд важких озброєнь: танки "Леопард", а також бронетранспортери "Пума", "Мардер", "Боксер" і "Фукс". Крім того, Київ заявив про гостру потребу в реактивних системах залпового вогню і протикорабельних ракетах, а також протитанкових ракетах типу "Мілан" і "Спайк".

Однак за ініціативою канцлера Олафа Шольца перелік можливого військового експорту, складений Міноборони Німеччини, був скорочений з 48 до 24 сторінок. Зокрема, зі списку виключили все важке озброєння, яке німецька промисловість хотіла продати Україні.

"Подивіться, що роблять інші, які тісно пов'язані з нами - наприклад, наші друзі в G7, США, Канада, Великобританія, Франція, Італія - і що вони постачають. Вони прийшли до аналогічних висновків зі своїми збройними силами", - спробував пояснити Шольц своє рішення.

Однак якраз США і Великобританія, а також Австралія і Нідерланди постачають важке озброєння для України.

Читайте також:Розвідка Британії прогнозує про ризики високоточних ударів по пріоритетних цілях по всій Україні

СБУ у Чернівецькій області здійснили понад пів тисячі перевірок щодо причетності до ДРГ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW