На Ужгородщині затримали осіб, які незаконно переправляли призовників через кордон



За процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури викрито схему незаконної міграції чоловіків призовного віку. У рамках кримінального провадження щодо організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України) затримано мешканця Харківщини та двох закарпатців.

За даними слідства, один із учасників протиправної займався пошуком осіб, готових надати грошову винагороду за можливість перетнути кордон України в обхід офіційних пунктів пропуску. Такі чоловіки потягом прибували в Ужгород, звідки їх розвозили по території району та надавали тимчасове житло. У подальшому провідник забезпечував їх проходження лісистою територією до кордону зі Словаччиною. Так, за незаконне переправлення особи одержували 4500 доларів США з людини.

Вчора на Перечинщині правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України затримали фігурантів саме під час чергової спроби незаконного переправлення трьох осіб. Проведено ряд обшуків, зокрема і в помешканнях, де розміщували нелегальних мігрантів. Вилучено транспортні засоби, а також грошові кошти – 13 500 доларів США – оплату за незаконний перетин держкордону.

Заходи із викриття правопорушення прокурорами проведено спільно з оперативниками міграційної поліції Закарпаття, слідчими Ужгородського РУП, співробітниками оперативно-розшукового управління Чопського прикордонного загону та спецпідрозділом КОРД. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW