Священник однієї із церков Московського патріархату закликав підтримати окупантів, які "визволяють від нацистів"



На Житомирщині священник одного з храмів закликав підтримати у війні проти України російських окупантів та рішення президента-агресора Путіна.

Про це повідомили у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури.
У прокуратурі повідомляють, що священник публічного заперечував здійснення збройної агресії проти України, закликав до підтримки рішень та дій держави-агресорки Росії.

"Установлено, що 64-річний настоятель церкви Московського патріархату у березні під час спілкування на вулиці з місцевими жителями, давав їм настанови щодо того, як треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії на територію України. Священнослужитель намагався переконати громаду у тому, що влада Російської Федерації прислала своє військо, аби визволити українців від нацистів та бандерівців, а також захистити російськомовне населення "братського народу". "Батюшка"-колаборант стверджував, що вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки і все довкола не російські війська, а українські Збройні сили", - йдеться у повідомленні.

Прихожани поскаржилися на священника до правоохоронних органів. Там кваліфікували дії священнослужителя як колабораційну діяльність.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW