У Чернігові запустять громадський транспорт



У Чернігові міська влада має намір запустити громадський транспорт, а також розглядає варіант зробити проїзд безкоштовним. Про це Суспільному розповів міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

“Ми запустимо деякі маршрути транспорту. Є бажання приватних перевізників, є певна кількість автобусів у Чернігівського тролейбусного управління. Але я б не хотів за це брати гроші, принаймні якийсь час. Але для цього треба фінансувати роботу цих перевізників. І ось я хотів узгодити, чи буде це компенсовано з держави. Це на сьогодні питання номер один”, - наголосив міський голова.

За його словами, насамперед роботу можуть розпочати маршрутки. "Треба формувати маршрути, щоб враховувати потреби людей. Маршрутки можуть вийти – стан доріг дозволяє. Є робочі нюанси, але перевозити людей маршрутки можуть", - додав Атрошенко.

Також міський голова поділився своїми думками, яким чином у теперішніх умовах можна реформувати комунальний міський транспорт Чернігова.

Якби було розуміння хоча б якогось відсотка вірогідності залучення європейських коштів, то варто було б перейти на електробуси. Ця техніка дорожча: найдорожча ціна одного електробусу, про яку є чув, це 420 тисяч євро - сумашедша ціна! Ну, і дешевше ніж 300 тисяч євро на електробус я не чув і не бачив.

Наші ж тролейбуси мали ціну 175-170 тисяч доларів. I, маючи вже готову контактну мережу для тролейбусів, планувати і витрачати ще кошти на кілька нових потужних підстанцій для нічної підзарядки таких електробусів - це поки що дуже складно. Але зараз є шанс на такі інвестиції. Все одно потрібно вкладати кошти у ремонт пошкоджених контактних тролейбусних мереж, і, враховуючи те, що все одно потрібно робити ці видатки, можливо є сенс піти на більші видатки, але закупити ці електробуси і силові підстанції.

При такому варіанті розвитку громадського електротранспорту відносно нові чернігівські тролейбуси, на думку міського голови, слід продати. Нових або відносно нових тролейбусів у Чернігові близько 30. Але такі плани поки що лишаються на рівні мрій, зазначив Владислав Атрошенко.

Джерело: Суспільне Чернігів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW