Росія починає погрожувати США — The Washington Post



Цього тижня Росія направила офіційну ноту США, в якій йшлося про те, що якщо Вашингтон та НАТО й далі буде відправляти Україні "найбільш чутливі системи" озброєння - це може призвести до "непередбачуваних наслідків".

Про це пише The Washington Post, передає ZN.ua.

Дипломатичну ноту відправили в вівторок, 12 квітня. Саме тоді стало відомо про новий пакет військової допомоги, після якого загальна сума, яку Вашингтон виділив для озброєння Україні, становитиме 3,2 мільярда доларів. Наступного дня президент США Джо Байден заявив, що новий пакет включатиме нові можливості, адаптовані до ширшого наступу Росії на схід України.

У The Washington Post пише, що нота Москви називається "Про занепокоєння Росії у зв'язку з масованими постачанням озброєння та військової техніки київському режиму". Текст написаний російською з перекладом, його обсяг становить 2 сторінки. Документ відправили Держдепартаменту та посольству РФ у Вашингтоні. Та наразі ні там, ні в Держдепі цього не прокоментували.

Росія вважає "найчутливішими" у списку озброєнь "реактивні системи залпового вогню", проте вважається, що Україні ні США, ні НАТО їх не постачають.

"Росія звинуватила союзників у порушенні "жорстких принципів" перекидання озброєнь у зони конфлікту та в ігноруванні "загрози потрапляння високоточної зброї до рук радикальних націоналістів, екстремістів та бандитських формувань в Україні", - пише ЗМІ.

У РФ вважають, нібито члени НАТО "тиснуть" на Україну, аби Київ відмовився від переговорів з Москвою, які й так наразі не принесли жодного результату. Також росіяни думають, що Вашингтон чинить тиск на інші держави, аби вони відмовилися від співпраці з агресором, а країни, які мають радянські зразки озброєння, змушує віддати їх Україні.

"Закликаємо США та їхніх союзників припинити безвідповідальну мілітаризацію України, яка тягне за собою непередбачувані наслідки для регіональної та міжнародної безпеки", йдеться у тексті росіян.

В адміністрації Байдена цю інформацію прокоментували на умовах анонімності: "Те, що росіяни кажуть нам у приватному порядку, – це те саме, що ми говорили світові публічно: що величезний обсяг допомоги, яку ми надаємо нашим українським партнерам, виявляється надзвичайно ефективним".

Тим часом російські експерти вважають, РФ вже ж може атакувати колони, які доставляють Україні зброю від Заходу.

"Вони (росіяни – ред.) націлилися на склади постачання в самій Україні, де зберігалися деякі з цих запасів, - вважає Джордж Біб, колишній директор з аналізу Росії в ЦРУ і радник щодо Росії колишнього віцепрезидента Діка Чейні. - Питання в тому, що стане метою росіян: колони техніки на території України чи й у країнах НАТО, які межують в Україною і служать пунктами перевалки для поставок зі США".

Він також зазначив, що якщо наступний етап війни теж виявиться програшним для Росії - ймовірність, що Москва все ж наважиться атакувати конвої НАТО, лише збільшиться.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW