Повернення полонених, визнання дій росії геноцидом️ та інші важливі події 14 квітня



​​Завершується п’ятдесята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Сьогодні відбулося ряд важливих подій, серед яких: повернення полонених, визнання дій росії геноцидом️ та інші, передає редакція. 

Сьогодні відбувся четвертий обмін військовополоненими. Обміняно 5 офіцерів та 17 військовослужбовців рядового складу. Також звільнено 8 цивільних, зокрема і одну жінку. Загалом додому повертаються 30 наших громадян.

У Києві відбулася зустріч українських посадовців з Головним прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом. Напередодні Карім Хан побував у Бучі та на власні очі побачив місця вчинення воєнних злочинів рф на Київщині.

Верховна Рада України ухвалила постанову №7276: парламент визнає та звертається до міжнародної спільноти з проханням визнати вчинення росією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів в Україні.

Окрім того прийнято закони №7244, 7245: депутати ухвалили рішення створити Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, та утворити нову інституцію Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Також прийняли закон №7214, яким забороняється пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, зокрема використання символіки вторгнення.

Результати роботи гуманітарних коридорів: усього за сьогодні евакуйовано 2 557 осіб. Зокрема з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті до Запоріжжя дісталися 2 332 особи.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW