Паплюжив пам’ять Героїв Небесної Сотні та закликав вбивати бандерівців – на Житомирщині місцевого жителя підозрюють у розпалюванні національної ворожнечі



За процесуаьного керівництва прокурорів Овруцького відділу Коростенської окружної прокуратури, з врахуванням зібраних слідством доказів, місцевому жителю повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками (ч. 1 ст. 161 КК України).

Установлено, що протиправною діяльністю займався 62-річний житель міста Овруча. Обравши майданчиком для висловлювань власний акаунт у соцмережі, він впродовж жовтня 2020 – січня 2021 років розміщував свої тексти та цитування інших осіб, які принижували національну честь і гідність українців.

Зокрема, підозрюваний не лише висловлював ненависть до Героя України Степани Бандери, а й закликав знищувати бандерівців, називав їх вбивцями.

Також зневажливо і принизливо відгукувався про Героїв Небесної Сотні та увіковічнення їхньої пам’яті у музеї.

Результатами проведеної лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи встановлено, що розміщені тексти розпалюють національну ворожнечу на ґрунті національної належності та ідеологічних переконань, принижують національну честь і гідність українців та порушують права і свободи, передбачені ст. 24 Конституції України.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Овруцького відділу Коростенської окружної прокуратури, проводить відділ № 1 Коростенського райуправління поліції.

Житомирська обласна прокуратура

Паплюжив пам’ять Героїв Небесної Сотні та закликав вбивати бандерівців – на Житомирщині місцевого жителя підозрюють у розпалюванні націона..., фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW