Чи є робота в Києві: огляд актуальних вакансій у столиці



Українська столиця починає економічно відновлюватися, все більше київських компаній із різних секторів економіки поступово повертаються до роботи та починають пошук персоналу. Проте війна внесла свої корективи у стан київського ринку праці. Якщо раніше столиця була найбажанішим місцем пошуку роботу у пошукачів по причині високих зарплат, то сьогодні у Києві пропонують не найвищі зарплати. Проте столиця залишилася лідером по кількості пропозицій роботи.

Наскільки змінився ринок праці у Києві та яку роботу можна знайти у столиці, аналізує експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua.

Вплив війни на ринок праці в Києві

Нинішня криза на ринку праці є найважчою за останні 10 років. Київський ринок праці постраждав найвідчутніше. Якщо в цілому на українському ринку праці кількість вакансій порівняно у 19 разів порівняно з минулим роком, то у Києві падіння кількості пропозицій роботи більш суттєве – у 30 разів. Це видно й по тому, яку частку від усіх актуальних вакансій в Україні займають київські пропозиції. У квітні їх лише 37%. Окрім цього від початку війни частка столичних вакансій до усіх актуальних в Україні зменшується.

Затребувані спеціалісти в Києві

Найбільше відкритих вакансій у столиці, як і до війни, пропонують компанії ІТ-галузі. Для спеціалістів сфери інформаційних технологій, інтернет та телеком відкрито 29,4% вакансій від усіх актуальних в квітні у Києві. На другому місці за затребуваністю у столиці працівники сфери продаж. Для них опубліковано 14% вакансій. Серед затребуваних фахівців у Києві також маркетологи, SMM-спеціалісти, PR-спеціалісти та фахівці у сфері реклами. Вакансій у цій професійній сфері 11,6%. Традиційно затребуваними також є фармацевти (7,3%) та працівники сфери логістики й транспорту (4,2%).

Цікаво, що зараз не найкращий час для працевлаштування керівникам та топ-менеджерам. Пропозицій для них, порівняно з довоєнним часом, вкрай мало - лише 2% від усіх актуальних в Києві.

Менше пропозицій роботи лише у сфері Туризм, готелі, ресторани (1.8%), для представників банківської сфери (1,5%), фахівців з підбору та управління персоналом (0,8%), у сфері видобутку сировини (0,3%), науки та освіти (0,3%). Малозатребуваними також в столиці зараз є працівники сфери інсталяція та сервіс (0,3%), автомобільного бізнесу (0,2%), закупівель (0,2%) та безпеки (0,2%).

Не зважаючи на роботу в умовах війни, більшість пропозицій в Києві передбачають повний робочий день (59%), дистанційну роботу пропонують 33% роботодавців, по 4% вакансій із змінним чи гнучким графіком роботи.

Середня зарплата в Києві

Відчули на собі вплив війни й київські зарплати. Якщо протягом довгих років у столиці були найвищі зарплати, то зараз тут платять не найвище. У Києві середня зарплата у квітні складає 25 000 грн. У той час у Львівській області в середньому платять 28 300 грн, у Дніпропетровській області 26 000 грн, в Одеській області 26 400 грн.

Варіанти віддаленої роботи в Києві

Третина пропозицій роботи у київських компаніях передбачає віддалений формат роботи. Отже, отримати роботу можуть пошукачі, які територіально знаходяться не лише у Києві, а й у інших містах України чи навіть за кордоном. Отже, українці, які внаслідок війни опинилися за кордоном та стикаються з проблемою працевлаштування за кордоном, мають можливість працювати віддалено в українських компаніях.

Найбільше віддаленої роботи в Києві зараз для кандидатів зі сфери ІТ – 44% від всіх актуальних. Ця сфера, завжди лідирувала по можливим пропозиція працювати віддалено, без прив’язки до міста чи країни. Українські ІТ-спеціалісти завжди були затребувані в усіх куточках світу.

Ось лише деякі актуальні вакансії.

Найбільше відкритих вакансій уCloudLinux. Компанія шукає в Києві Compliance Analyst , Senior Business Analyst / Product Owner for CLN , Middle Python Developer for CloudLinux OS, Support Engineer - Unified Team , Kernel Developer , С/С++ developer for CloudLinuxOS Project , Senior Kernel Developer - KernelCare , Senior Golang Developer , Golang Developer.В цій компанії багато відкритих вакансій не тільки в Україні, а й в інших країнах.

Багато актуальних вакансій з варіантами віддаленої роботи вVoronovaI.N, а саме: ScalaDeveloper, SRFrontendEngineer , Node.jsDeveloper, BlockchainEngineer (Rust), TechnicalProductManager (PM/PO), SeniorFE (JS_Vue) Developer, SeniorDevOpsEngineer.

З орієнтацією на іноземні ринки пропонує роботу й 3Shape Ukraine, якішукають Customer Support Consultant (Spanish, English and Ukrainian) ,Customer Support Consultant (Italian, English and Ukrainian), Customer Support Consultant (Dutch, English and Ukrainian).

Кандидата на посаду MiddleUnityDeveloper шукають в компаніяхSaint.wtf, PayProGlobal, Gamepack та SmugDuck. Фахівці 2DArtist потрібні в AAAGameArtStudio, BetterMe, ТОВ Ejawта ТОВ G5 EntertainmentAB.

Друге місце по кількості вакансій займає сфера Продажів – 19% від всіх актуальних вакансій у віддаленому форматі роботи. Практично всі вакансії розраховані на спеціалістів з продажів, менеджерів з продажу,які добре володіють іноземними мовами. ЗокремаІП Softum шукаютьAccount Manager (German language), Сustomer Support Representative (Polish language).

Crystal Car Shipping INCшукаєМенеджерзпродажулогістичнихпослуг (US market; remotely), Sales Agent / Car Shipping Broker (US market). ТОВАутсорсинговийконтакт-центрпропонує посадуCustomer support representative (English language).

Менеджерів по роботі з клієнтами шукають ТОВ ФЕЙСЕР, TalentFit,ТОВ1CallCenterта SIM-Networks.

Трійку професійних сфер замикає сфера Маркетингу, реклами та PR – 16 % вакансій.Пропонує роботу копірайтерами зокремаCool.club. Графічних дизайнерів зараз шукають в PetrosoftLLC та ТОВ G5 EntertainmentAB, а ТОВ Талентс Платформ Шукає Дизайнера упаковки.

MK:translationsшукаєSMM-менеджер , Маркетолога та PR-менеджера (менеджер з комунікацій).

ТОВ PreisHRagencyпотребує різноманітних аналітиків: ProcessandSystemsAnalyst, Webanalyst / Dataanalyst, BusinessAnalyst 

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій і резюмекадрового порталу grc.uaу квітні 2022 року.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW