Dear friend: в Одесі відкрилась виставка дитячих малюнків з різних куточків світу про війну в Україні, - ФОТО, ВІДЕО



В Одесі відкрилась виставка з малюнками дітей з інших країн, які показали, як вони бачать війну в Україні і чого бажають українцям та українським військовим. 

Про це повідомляє кореспондент 048.ua 

В галереї "Діалоги" сьогодні, 12 квітня, відкрилась виставка дитячих малюнків. Майже всі малюнки від дітей з інших країн.

Британія, США, Індонезія, Грузія, Італія - діти цих та інших держав світу на папері показали війну в Україні, якою вони її бачать, а разом з тим показали, що цивілізований світ з Україною, бо всі ці малюнки були надіслані не поштою, а потрапили до нашої країни разом із гуманітарною допомогою, яку приймають, розподіляють і передають далі одеські волонтери.

"Тут представлено більше 80 дитячих малюнків, листів, листівок, записок. Є ще в'язані сердечка. Діти дійсно передавали ці малюнки з волотерською допомогою. Волонтери, відкриваючи ці посилки, їх там знаходили. Дещо вже відправили нашим військовим і нашим лікарям. Дуже багато малюнків було в коробках з медикаментами", - каже організатор проекту Юлія Сущенко. 

За словами жінки, ідея створити таку виставку виникла, коли у соціальній мережі Facebook її друзі, котрі займаються волонтерською діяльністю, почали виставляти фото цих малюнків. 

"Я запропонувала своїм друзям волонтерам їх передати для організації такої виставки, щоб показати одеситам, як нас підтримують не тільки зброєю, не тільки медикаментами, а ще й морально. Я розумію, що діти, які це малювали у віці від 5  до 12 років. Я розумію, що багато дітей вперше почули про Україну, що їм розказали про нашу країну. Про те, що у нас почалась війна. Про те, що тут важко і про те, що тут такі ж діти живуть", - зазначила Юлія. 

Цікаво, що деякі листи написані українською мовою. Деякі ж написані російською, проте зі словами підтримки, адресованими українцям. 

Зазначимо, що малюнки передали волонтери Борис Тинка (Польща) та Олександр Бабіч, а також благодійний фонд "Безмежні можливості" та організація "Волонтерський рух Одеси".

Після виставки деякі роботи повернуться до волонтерів, а інші будуть передані українським дітям та військовим.

Подивитися виставку можна на Соборній площі, 2 до 15 квітня з 12:00 до 16:00. Вхід вільний. 

Також відзначимо, що за словами власниці творчого простору "Діалоги" Олени Великої, з 13 квітня для дітей за вищевказаною адресою будуть проводитись майстер-класи. Таким чином дітей хочуть відволікти від війни, щоб зберегти їх психічне здоров'я.

"Це дуже важливо, тому що сьогодні не працюють дитсадки. Сьогодні дистанційно навчаються школярі. Дітям важливо переключитися трішечки на творчість і побути в колі дітей свого ж віку. Ми тут плануємо проводити невеликі інтерактиви, розгадувати з ними ребуси. Війна торкнулась всіх сьогодні", - говорить Олена Велика. 

Більше в нашому відео: 

Читайте також: Стало відомо, куди сьогодні можна поїхати потягом з Одеси



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW