Як у Херсоні отримати довідку внутрішньо переміщеної особи



Щоб отримати довідку внутрішньо переміщеної особи (ВПО) необхідно звернутися за місцем свого фактичного перебування до: структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, уповноваженої особи територіальної громади, центру надання адміністративних послуг.

Про порядок отримання довідки Інформує Дніпровський виконком.

При зверненні до відповідних органів, уповноважені особи видають довідку ВПО за своїм підписом і формують електронну справу для включення інформації до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Від імені дитини до 14 років, яка прибула без супроводу батьків/опікунів, заяву подає родич (бабуся, дідусь, прабабуся, прадідусь, повнолітні брат чи сестра, тітка, дядько) або вітчим, мачуха, у яких проживає дитина. У разі відсутності будь-яких родичів заяву подає представник органу опіки та піклування.

Для отримання довідки повнолітня або неповнолітня внутрішньо переміщена особа звертається особисто, а малолітня дитина, недієздатна особа або особа, дієздатність якої обмежена, – через законного представника (батьки, усиновителі, а також опікуни та піклувальники). Від імені дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, звертається керівник закладу, в який влаштована дитина.

Для оформлення довідки необхідно подати такі документи:

1. Заява (встановленого зразка).

2. Документ, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України, або документ, що засвідчує особу і підтверджує її спеціальний статус.

3. Свідоцтво про народження дитини. Додатково, за необхідності, подаються: документ, що посвідчує особу законного представника; документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника; документи, що підтверджують родинні стосунки між дитиною і заявником.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW