СБУ ліквідувала масштабну мережу ворожих інтернет-агентів, які підтримували агресію рф в Україні



Загалом спецслужба затримала 20 осіб у різних регіонах. У них виявили комп’ютерну техніку, обладнання та засоби зв’язку з доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України.

7 із них уже підтвердили свій зв'язок зі спецслужбами рф, щодо частини вже є вироки суду. 

У Хмельницькому:

за матеріалами СБУ, до 4 років ув’язнення з конфіскацією майна засуджено агента, який у соцмережах закликав захоплювати державну владу в Україні, а українських військових – приєднуватись до незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

Суд визнав його винним у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу.

У Київській області:

затримано двох місцевих жителів, які агітували за ведення агресивної війни проти України, зміну її кордонів, а також підтримували визнання рф «незалежності» так званих «Л/ДНР».

Ще один «блогер» із популярного телеграм-каналу та інтернет-порталу закликав підтримувати російських окупантів.

Його затримано, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу та обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Черкасах:

викрито зловмисника, який поширював через заборонені в Україні соцмережі матеріали на підтримку російської агресії. Своїми репостами він популяризував рашистських пілотів, які бомбардують українські міста та вбивають мирних жителів.

В Одесі:

нейтралізовано інформаційно-підривну діяльність одесита. За завданням російських кураторів він поширював «дописи» щодо зміни меж державного кодону та пропагував агресивну війну проти України.

СБУ продовжує комплексні заходи, щоб встановити і притягнути  до відповідальності всіх осіб, які скоїли злочини.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW