Викинути не можна використати. Що робити з живими ялинками після новорічних свят



Одним із нагальних питань цих днів буде: куди подіти живу ялинку після новорічних свят?

Ми зібрали поради лісників, фермерів та інших людей про те, що можна зробити з хвої, яка залишається після Нового Року.

Варто додати, що одним із найпростіших варіантів позбутися ялинки буде - викинути її на смітник. Представники КП АТП заберуть дерево і разом з іншим сміттям відправлять на утилізацію на сміттєвий полігон. 

Про це нам розказала в КП АТП.

В деяких містах України підприємства подрібнюють ялинки на щепу, як потім використовують.

У Харкові, наприклад, мешканцям пропонують віддати ялинки в Екопарк, щоб використовувати хвою як харчову добавку для деяких тварин. 

"Например, большие кошачьи точат когти о кору, птицы используют маленькие ветки и иголки в качестве строительного материала. А вот приматы любят искать лакомства, спрятанные среди ветвей. Елки, которые засохли и осыпались, дробят и перемалывают в опилки, которые используются как подстилка", — розказали в Екопарку.

Світовий досвід показує, що новорічна ялина може бути використана вдруге. У США, Німеччині, Скандинавських і ряді інших країн, новорічні ялинки здають на меблеві фабрики або спеціальні заводи з переробки, де з дерев виготовляють меблі, наповнювачі для котячих туалетів, папір і багато іншого. У Швеції та Австрії зі старих ялинок виготовляють особливі паливні брикети для опалення житлових будинків. Так само їх використовують для виготовлення добрив, і навіть лікарських препаратів.

Що можна з робити з ялинкою мешканцям Слов’янська.

Декорація для саду

Навіть зрубане дерево може принести користь. Так, стовбур дерева можна розпиляти і використати для вирівнювання та декорації клумб або доріжок. Гілки ялинок та сосен добре захищають від снігу та морозу, а тому ними можна прикрити рослини, які залишилися зимувати на вулиці.

Віники для лазні

Сосновий або ялицевий віник добре допомагає при захворюваннях суглобів. Для виготовлення хвойних віників зріжте хвойні гілки сосни або ялиці. Віники добре просушіть. Перед процедурою в лазні замочіть у гарячій воді і з ретельністю хльостайте найбільш болючі суглоби.

Хвойний освіжувач для будинку

Гілки ялинок та сосен ще довго зберігають свій аромат, а тому їхні голочки можна розкласти у невеличкі торбинки чи ємності з водою по всій оселі. Так святковий запах хвої зберігатиметься з вами навіть після того, як ви приберете ялинку.

Окрім того, хвою можна використовувати як компост, як елементи для рукоділля, варити хвойні настоянки чи вітамінні чаї. Дайте друге життя новорічному дереву.

Більше варіантів читайте тут: Що робити з живою ялинкою після свят



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW