У Слов'янську відкрився центр допомоги постраждалим від домашнього насильства - як звернутися



У Слов'янську відкрився центр допомоги постраждалим від домашнього та/або насильства за ознакою статі.

Сьогодні у Слов'янську представили приміщення, в якому базуватиметься спеціальна служба первинного соціально-психологічного консультування постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Служба знаходиться по вулиці Генерала Батюка, 12.

Служба працює за таким графіком:

З понеділка по четвер з 8.00 до 17.00,

У п'ятницю - з 8.00 до 16.00.

Перерва - 12.00 - 12.48.

Субота й неділя - вихідні. 

На відкритті була присутня заступниця голови ДонОДА Юлія Костюніна. Вона розповіла, що загалом коштом державної субвенції у Донецькій області відкрили дев'ять різних служб та центрів, спрямованих на допомогу постраждалим від домашнього насильства. З них три - первинних служби. Ще в області працює 13 спеціалізованих мобільних бригад.

За словами заступниці, Слов'янськ обрали саме тому, що він має негативну статистику випадків домашнього насильства. Так, за минулий рік поліція склала 1067 протоколів, 87 кримінальних проваджень, 70 заборонних приписів. Протягом року 154 особи перебували на обліку за фактом скоєння насильства, серед яких є 18 жінок.

У Слов'янську відкрився центр допомоги постраждалим від домашнього насильства - як звернутися, фото-4

Яку допомогу тут можна отримати?

До служби первинного консультування можуть звертатися сімейні пари, постраждалі особи та ті, хто вчинив насильство. Ані відсутність документів, ані статус, ані реєстрація не є перешкодами для того, щоб звернутися по допомогу. Про це розповіла Віра Павлова, директорка міського Центру соціальних служб, в межах якого була створена первинна служба консультативної допомоги постраждалим від домашнього насильства. 

У Слов'янську служба працює з листопада 2021 року, просто до цього не мала власного окремого офісу. На її супроводі вже перебувають чотири сім'ї.

Що таке соціальний супровід

Це не разова консультація, а комплекс послуг, які надають соціальні працівники. Є випадки, коли людині потрібна разова консультація. А є ситуації, коли жінці необхідно працювати з психологом кілька місяців. 

Якщо жінці необхідно на якийсь час залишити родину, де є насильство, служба перенаправляє її до обласного центру соціально-психологічної підтримки, який знаходиться у Дружківці. Там жінку  розміщують безкоштовно.

Простіше кажучи, тут людина може отримати системну психологічну підтримку, консультацію, пораду щодо того, куди звернутися, які документи зібрати, як діяти тощо.

Наразі звернутися можна за цим телефоном: 095 346 44 34.

Куди ще звертатися постраждалим від насильства

Національна поліція України: 102;

Урядова гаряча лінія: 15-47;

Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103;

Чат-бот МВС https://t.me/police_helpbot діє в месенджері Telegram;

Номера телефонів мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка діє по Слов’янську, Святогірську, Лиману та районам: 099 366 63 29, 093 379 20 91.

Читайте: Анонімно та конфіденційно – де отримати безкоштовну допомогу психолога

Як попередити атаку сексизму і куди звертатись якщо зазнали гендерної дискримінації?

Отримуйте наші новини у Viber одразу після публікації



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW